Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen “Droom van Parijs, maar we zijn met 3 sterke triatletes voor 2 plaatsjes”
Triatlete Jolien Vermeylen omringd door de trotse kids van KTT (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Jolien Vermeylen “Droom van Parijs, maar we zijn met 3 sterke triatletes voor 2 plaatsjes”

Triatlete Jolien Vermeylen heeft een geweldige periode achter de rug, met brons op de European Games in Krakau en winst in de Europe Triathlon Cup in Holten, en dus krijgt ze meer en meer de vraag of de Olympische Spelen in Parijs er in zitten. Wij legden de KTT-triatlete dezelfde vraag voor toen ze op de terugweg van Holten in Kinrooi nog even de Ironkids van KTT kwam groeten. “Ik hoop ook op Parijs, maar we zijn met 3 triatletes voor 2 plaatsjes. Ik hoop dat de twee sterksten kunnen gaan en dat ik dan tot die twee sterksten behoor,” aldus Jolien.

“Lopen tegenwoordig favoriete onderdeel”

In Krakau liet ze al zien dat haar loopniveau crescendo is en in Holten werd het een langgerekte spurt van 5 km tegen Rachel Klamer. Heeft Jolien ooit beter gelopen dan deze periode? “Ik voel me inderdaad heel goed. Het lopen doe ik momenteel heel graag. Ook de piste-trainingen, dat is afzien, maar ik doe dat heel graag. Het gaat vooruit en ik hoop dat er nog wat progressie in zit,” vertelt Jolien, die de komende tijd vooral op het WK supersprint triatlon in Hamburg mikt van 14 tot en met 16 juli.