Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische junioren beginnen goed aan het WK sprinttriatlon in Hamburg
De Franse triatlete Ilona Hadhoum pakt het eerste goud op het WK triatlon in Hamburg (foto: World Triathlon/Petko Beier)
Nieuws

Belgische junioren beginnen goed aan het WK sprinttriatlon in Hamburg

Donderdagavond zijn in Hamburg na de nations parade ook de eerste triatlonwedstrijden van start gegaan op het WK sprinttriatlon. De meisjes junioren mochten het WK openen en in een snelle wedstrijd zette Hasse Fleerackers meteen een mooi resultaat neer. De triatlete van het Athletes For Hope team van Marc Herremans werd knap tiende. Bij de jongens deed eerstejaars junior Jens Smolders het ook goed. Hij finishte nog net in de top-20.

De wereldtitel bij de meisjes junioren ging naar de Francaise Ilona Hadhoum. Zij was de snelste loopster van een kopgroep van een twintigtal triatletes waarvan ook Hasse Fleerackers deel uitmaakte. Hadhoum pakte het goud in 56’47 met 7 seconden voorsprong op het jonge Mexicaanse talent Jimena De La Pena. Ook het brons was voor Frankrijk. Manon Laporte werd derde op 15 seconden. Hasse Fleerackers liep naar een mooie tiende plaats op 1’04 van de wereldkampioene.

Uitslag WK Hamurg junioren meisjes 2023

Bij de jongens junioren was er opnieuw eremetaal voor Frankrijk, maar dit keer moesten onze zuiderburen vrede nemen met het zilver want de Portugees Joao Batista was de snelste in de sprint. Batista werd wereldkampioen in 51’11 met drie seconden voorsprong op Nils Serre Gehri en vijf seconden op de Canadees Mathieu Beaulieu. Zij zaten samen met de Belg Jens Smolders mee in een grote achtervolgende groep van een veertigtal triatleten die op een halve minuut wisselden van drie koplopers. De drie aanvallers zouden uiteindelijk niet voor de medailles meespelen. Jens Smolders deed het als eerstejaars meer dan behoorlijk en met een looptijd van 15’34 op de 5 km liep hij naar een degelijke 19de plaats op 57 seconden van wereldkampioen Batista.

Uitslag WK Hamburg junioren jongens 2023