Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opdracht volbracht: Geens en Van Riel plaatsen zich voor finale WK supersprint triatlon
Jelle Geens loopt als 3de over de streep in de kwalificaties in Hamburg (foto: World Triathlon/Petko Beier)
Nieuws

Opdracht volbracht: Geens en Van Riel plaatsen zich voor finale WK supersprint triatlon

De Belgische triatleten Jelle Geens en Marten Van Riel moesten vrijdagochtend al vroeg aan de bak voor de kwalificaties voor de finale van het WK supersprint triatlon op zaterdag. De opdracht was duidelijk: proberen een plaatsje binnen de top-10 te veroveren om zo de herkansingen en dus een extra wedstrijd te vermijden. Beide triatleten slaagden in het opzet en liepen telkens met een compact kopgroepje over de finish. In de kwalificatiereeks van Marten ging de zege overigens naar Kristian Blummenfelt en dat was al weer even een tijdje geleden voor de Noor.

Jelle Geens kwam in zijn heat als 17de uit het water na 300 meter zwemmen. In de 7,5 km fietsen vormde zich een kopgroep van 27 triatleten en dus was het doel om in de 1,75 km lopen goed mee vooraan te zitten. Vooraan bleven ze met 12 over in de laatste rechte lijn. Jelle Geens liep naar een mooie derde plaats op 1 seconde van winnaar Vasco Vilaca.

In de tweede heat kwam Marten Van Riel als 7de in de wisselzone na het zwemmen. Op de fiets kregen we een kopgroep van 23 en in het lopen zonderde een mooi groepje van exact tien atleten zich af. Opdracht volbracht dus voor Marten Van Riel die achtste werd in een heat die gewonnen werd door olympisch kampioen Kristian Blummenfelt.

Om 10 u. gaan de vrouwen van start. Jolien Vermeylen komt in actie in heat 1. Op vrijdagavond om 19 u. staan de herkansingen gepland. Dan wordt het uitkijken of bijvoorbeeld Jonas Schomburg, Richard Murray, David Castor, Henri Schoeman én Gustav Iden zich alsnog weten te kwalificeren. Zij waren de opvallendste namen die niet in de top-10 zaten van hun reeks.

Uitslag Kwalificaties heat 1 mannen Hamburg

Uitslag Kwalificaties heat 2 mannen Hamburg