Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgian Hammers grijpen net naast top-10 op WK Mixed Team Relay triatlon in Hamburg
Dolle vreugde bij wereldkampioen Duitsland op het podium van het WK Mixed Team Relay triatlon in Hamurg (foto: World Triathlon/Petko Beier)
Nieuws

Belgian Hammers grijpen net naast top-10 op WK Mixed Team Relay triatlon in Hamburg

De Belgian Hammers zijn er niet in geslaagd om om in Hamburg mee te spelen voor de ereplaatsen op het WK Mixed Team Relay, de Belgische triatleten misten net de aansluiting met de achtervolgende groep in de tweede leg en grepen uiteindelijk net naast een top-10 plaats in Hamburg. In een kolkende sfeer ging de wereldtitel naar het thuisland. De Duitse triatleten streden de hele tijd voorin en Laura Lindemann maakte het mooi af. De Duitsers zijn op die manier rechtstreeks gekwalificeerd voor de Spelen in Parijs. Nieuw-Zeeland pakte het zilver en het brons ging verrassend naar Zwitserland.

Duitsland ging in de eerste leg al meteen aan de leiding met Portugal en Australië. De drie landen pakten een voorsprong van een vijftiental seconden op vijf achtervolgers, met daarbij de Belgian Hammers. Marten Van Riel gaf als zesde het spreekwoordelijke stokje door aan Claire Michel. Die kwam nog als achtste uit het water maar miste nadien jammer genoeg de aansluiting in het fietsen bij de andere achtervolgsters. Daardoor kwamen de Belgen in niemandsland te zitten en zo liepen de verschillen snel op.

Jelle Geens dook als 15de het water in maar samen met de Spanjaarden, de Brazilianen en de Zuid-Afrikanen kreeg ook hij het gat niet echt kleiner met de groep voor hen. De Belgian Hammers wisselden als 11de. Valerie Barthelemy streed op de fiets nog mee in een groep voor een top-10 plaats maar aan de finish moesten de Belgian Hammers vrede nemen met een elfde plaats op 1’47 van de Duitsers. Het goud ging naar Duitsland met een sterke Laura Lindemann die in het lopen een straffe solo afrondde. Samen met Tim Hellwig, Annika Koch en Simon Henseleit pakte ze de wereldtitel voor eigen volk.

Uitslag WK Mixed Team Relay Hamburg 2023