Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goed nieuws na testen waterkwaliteit: er kan gezwommen worden in triatlon Kapelle op den Bos
Katrien Verstuyft won in 2022 in Kapelle-op-den-Bos (foto: 3athlon.be/Jef Cleemput)
Nieuws

Goed nieuws na testen waterkwaliteit: er kan gezwommen worden in triatlon Kapelle op den Bos

Swimkap, organisator van de kwarttriatlon van Kapelle op den Bos heeft donderdagavond groen licht gekregen om het zwemonderdeel toch door te laten gaan bij de 30ste jubileumeditie van één van de klassiekers uit de Belgische triatlonsport. Door de dienst Vlaamse Waterweg was er visueel blauwalg vastgesteld maar na testen blijkt de concentratie blauwalg in het kanaal op 1/20ste van de toegestane waarden te liggen. En dus kan er vrijdag 21 juli gewoon 1.500 meter gezwommen worden.

“Goed nieuws: het zwemwater is op 3 plaatsen getest en goedgekeurd,” laat Bruno Clerbout namens Swimkap weten. “We gaan zwemmen! De stalen van woensdagochtend werden uitgebreid getest en de waarden lagen op 1/20ste van de toegestane waarden. Het water van ons Zeekanaal: helder is het niet, maar het is perfect veilig om te zwemmen. We zien de triatleten dus vrijdag allemaal in zwemornaat aan de start en maken er samen een triatlon-feest van”, aldus Bruce.