Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Dieter Comhair meteen op podium 70.3 Ironman Wales in eerste profjaar
Dieter Comhair (l) op het podium van de 70.3 Ironman Swansea (foto: Ironman UK/Huw Fairclough)
Nieuws

Triatleet Dieter Comhair meteen op podium 70.3 Ironman Wales in eerste profjaar

De Limburgse triatleet Dieter Comhair is zondag heel knap tweede geworden bij de pro-triatleten in de 70.3 Ironman in Swansea in Wales. Het is nog maar het eerste seizoen dat de triatleet van SP&O Mechelen aantreedt in de pro-categorie. De overwinning in Swansea ging naar de sterke Spaanse triatleet Antonio Benito Lopez. Dieter Comhair werd op 2’43 tweede en klopte onder andere de Nieuw-Zeelander Jack Moody, dit jaar nog winnaar van de Challenge Wanaka. Comhair is aan een sterk seizoen bezig en won dit jaar al de internationale Volcano triatlon in Lanzarote, de 111 iLumen triatlon van Bilzen en de Triathlon du Moulin de Boiron.

Na 1.900 meter zwemmen ging Antonio Benito al aan de leiding, samen met de Britten Harry Palmer. en Andrew Horsfal-Turner Dieter Comhair volgde als negende op drie minuten van de Spanjaard. Kersvers papa Andrew Horsfal-Turner nam op de fiets de leiding stevig in handen. Iets over halfweg had hij al vier minuten voorsprong op een groepje met Benito, Moody en Palmer. Dieter Comhair fietste in zesde positie op net geen zes minuten. Na 90 km fietsen, wisselden de drie achtervolgers op 5’30 van Horsfal-Turner. Nog een minuut later mocht Dieter Comhair als vijfde zijn fiets wegzetten.

In laatste kilometer van brons naar zilver

In de halve marathon kwam Horsfal-Turner de man met de hamer tegen. Benito nam de leidersplaats over en zou die niet meer afstaan. Dieter Comhair rukte ondertussen op naar de derde plaats en in de slotkilometer ging hij nog op en over Jack Moody. Antonio Benito Lopez won de 70.3 Ironman Swansea in 4u00’29 met 2’43 op Dieter Comhair, die heel knap tweede werd. Jack Moody werd op 3’28 derde en Andrew Horsfal-Turner pakte de vierde plaats voor Harry Palmer.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Emma Pallant. De Britse won met meer dan zeven minuten voorsprong van haar landgenote Nikki Bartlett. De Deense Sif Bendix Madsen werd derde. Er deden geen Belgische pro vrouwen mee in Wales.