Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Volledig Belgisch podium bij vrouwen duatlon Alpe d’Huez, ook zilver en brons bij de mannen
De Belgische duatlete Jeanne Dupont wint de duatlon van Alpe d'Huez (foto: Triathlon Alpe d'Huez)
Duathlon

Volledig Belgisch podium bij vrouwen duatlon Alpe d’Huez, ook zilver en brons bij de mannen

Dinsdag stond de eerste van drie wedstrijden op Alpe d’Huez op het programma en in de duatlon waren de Belgen oppermachtig. Thibaut De Smet en Emmanuel Lejeune werden 2 en 3 bij de mannen maar moesten zich neerleggen bij de betere klimcapaciteiten van de plaatselijke toptriatleet Emile Blondel-Hermant, die net als vorig jaar de overwinning pakte. Bij de vrouwen moest titelverdedigster Lotte Claes tevreden zijn met de derde plaats. Maurine Ricour werd tweede op kleine achterstand van onze jonge landgenote Jeanne Dupont.

In de eerste 6 km lopen nam Maurine Ricour meteen het voortouw. Ze liep een halve minuut uit op Chloe Lenoir en Margaux Bontant. Jeanne Dupont en Lotte Claes volgden daar op 1’10 en 1’15. In de klim naar Alpe d’Huez reden Claes en Dupont het gat dicht naar Ricour. Titelverdedigster Lotte Claes zette opnieuw de snelste beklimming van de Alp neer en was daarin maar liefst 1’40 sneller dan Dupont en 1’47 sneller dan Ricour. Maar in de laatste 6 km lopen had Jeanne Dupont nog een cartouche over. Ze won de duatlon in 1u45’40 met 21 seconden voorsprong op Maurine Ricour en 1’29 op Lotte Claes. Camille Roman werd tiende in 2u01’16.

Lotte Claes wordt 3de in de duatlon met de snelste klimtijd op Alpe d'Huez (foto: Jan Petralia)
Lotte Claes wordt 3de in de duatlon met de snelste klimtijd op Alpe d’Huez (foto: Jan Petralia)

Bij de mannen gingen titelverdediger Emile Blondel-Hermant en Emmanuel Lejeune aan de leiding in de 6 km lopen. Thibaut De Smet volgde in een groepje van 11 achtervolgers met ook onder andere Jan Vervaet, Guust De Smul en Bernd Van Snick. Thuisfavoriet Blondel-Hermant knalde in 45’50 als snelste Alpe d’Huez omhoog. Thibaut De Smet realiseerde de tweede fietstijd maar moest al 1’37 toestaan op de Franse topper. Dat gat kreeg hij in de laatste 6 km lopen niet meer gedicht. Emile Blondel-Hermant won in 1u30’12 met 1’42 op Thibaut De Smet en exact twee minuten op Emmanuel Lejeune. De Franse atleet Baptiste Domenico werd vierde voor de in Zwitersland wonende Nederlander Wout Driever. Nicolas De Smet werd 8ste, Joren Jans 13de en Bernd Van Snick 19de.

Donderdag volgt nog de long distance triatlon en vrijdag de triatlon over de korte afstand.

Uitslag duatlon Alpe d’Huez 2023