Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen bevestigt met knappe 12de plaats in WTCS triatlon Sunderland
Cassandre Beaugrand wint de WTCS triatlon in Sunderland (foto; World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Jolien Vermeylen bevestigt met knappe 12de plaats in WTCS triatlon Sunderland

Jolien Vermeylen heeft zaterdag in de World Triathlon Championship Series in Sunderland bevestigd dat ze momenteel de snelste Belgische triatlete is. Na een drukke periode waarin ze brons pakte op de European Games, tweede werd in de World Cup van Tiszaujvaros, de European Cup triatlon van Holten won en ook nog eens 9de werd op het WK supersprint-triatlon in Hamburg, bracht ze in Sunderland de bevestiging met een knappe twaalfde plaats. Ook Valerie Barthelemy en Claire Michel finishten in de top-30. Bij de mannen werd Arnaud Mengal 24ste en Noah Servais 50ste.

De 750 meter zwemmen in de Noordzee viel bij het gros van de deelnemers best wel mee. Ook Jolien Vermeylen was goed mee vooraan en kwam als achtste uit het water, maar ze kon net niet mee met de kogroep van zeven triatletes. De koploopsters kregen nooit meer dan 18 seconden en in de laatste van vijf ronden fietsen, kwam alles vooraan weer samen. We kregen een loopfinale met 30 triatletes. Jolien Vermeylen positioneerde zich zoals gewoonlijk achteraan de groep in het fietsen en moest alweer heel wat plaatsen goed maken. Ze liep uiteindelijk naar een knappe 12de plaats in 1u00’56 op 1’06 van de Francaise Cassandre Beaugrand, die net zoals in Hamburg met overmacht de overwinning pakte. Valerie Barthelemy werd 26ste op 2’37 en Claire Michel pakte de 30ste plaats op 3′ van Beaugrand.

Met Emma Lombardi op twee werd het een dubbel Frans feestje. De Duitse Annika Koch pakte haar allereerste podiumplaats op het allerhoogste niveau, al moet er wel bijgezegd worden dat heel wat toppers ontbraken in Sunderland. Zo kwam er geen één van de Britse toptriatletes aan de start, dus geen Taylor-Brown, Potter of Coldwell. Ook bij de mannen liet Alex yee de thuiswedstrijd aan zich voorbijgaan. Opvallend, ook al omdat dit weekend bekend raakte dat British Triathlon geen bod doet om de WTCS in 2024 opnieuw naar Groot-Brittanië te halen, terwijl het oorspronkelijk wel het doel was om Leeds opnieuw te laten doorgaan.

Voorlopige uitslag WTCS Sunderland vrouwen 2023

Arnaud Mengal in top-25

Zonder Marten Van Riel en Jelle Geens konden Arnaud Mengal en Noah Servais voluit hun kans gaan bij de mannen, maar zij misten de aansluiting met de kopgroep en kwamen in de achtervolgende groep terecht. Pas in de slotronde kwam 1 groot peloton samen, met daarbij Arnaud Mengal die naar de 24ste plaats liep op 1’13 van de Franse winnaar Pierre Le Corre, die het nipt haalde van zijn landgenoot Leo Bergere. De Nieuw-Zeelander Hayden Wilde werd op 15 seconden derde. Noah Servais eindigde als 50ste en voorlaatste op meer dan vijf minuten.

Zondagnamiddag volgt ook nog de Mixed Team Relay in Sunderland.

Uitslag WTCS Sunderland mannen 2023