Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonie Vanhoutte en Vincent Van de Walle winnen Flandrien-editie van 111 triatlon Jabbeke
Triatlete Jonie Vanhoutte pakt de overwinning in de 111 triatlon in Jabbeke (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Jonie Vanhoutte en Vincent Van de Walle winnen Flandrien-editie van 111 triatlon Jabbeke

Stevige rukwinden en de regen die het laatste deel van de wedstrijd met bakken naar beneden kwam, maakten van de 111 triatlon van Jabbeke een echte Flandrien-editie. In die enorm lastige omstandigheden domineerde Jonie Vanhoutte de triatlon met 1.000 meter zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen bij de vrouwen. Bij de mannen kregen we een spannende strijd in het lopen net zoals vorig jaar, opnieuw met Brecht Van Vooren, maar deze keer tegen een sterke Vincent Van de Walle.

Merten Breye was na 1.000 meter de snelste zwemmer aan het Klein Strand in Jabbeke, met vlak achter hem Brecht Van Vooren, Sven Vandenbroucke en de Nederlandse eerstejaarsbelofte Ivor Feunekes. Vincent Van de Walle had een goed zwemnummer en volgde als vijfde op 48 seconden. In het lange stuk lopen naar de wissel maakte hij nog wat tijd goed en samen met Breye en Van Vooren ging hij aan de leiding. Halfweg het fietsen kwam Lennert Cappan aansluiten. De kopgroep van vier hield de achtervolgers lange tijd op 1 minuut maar in de slotfase werd het gat groter. Brecht Van Vooren ging in de slotronde nog in de aanval en liep een halve minuut uit.

Winnaar Vincent Van de Walle tussen Merten Breye en Brecht Van Vooren bij de 111 triatlon van Jabbeke (foto: 3athlon.be)
Winnaar Vincent Van de Walle tussen Merten Breye en Brecht Van Vooren bij de 111 triatlon van Jabbeke (foto: 3athlon.be)

In het lopen kregen we een rechtstreeks duel tussen Brecht Van Vooren en Vincent Van de Walle maar na 5 km lopen moest Brecht zijn tegenstander laten gaan. Vincent Van de Walle pakte de overwinning in 3u16’03 met 1’13 voorsprong op Brecht Van Vooren. Belofte Merten Breye werd derde op 2’15. Achter hem pakte de verrassende Nederlander Ivor Feunekes de vierde plaats voor een sterke Quentin De Vos en Devlin Derudder.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Jonie Vanhoutte. In het zwemmen moest de winnares van 2021 nog een sterke Renee Vanderheyden voor zich dulden maar in de 100 km fietsen greep Jonie al snel de macht. De triatlonmama zette Lize Paridaens en Friedel Cuypers op meer dan vier minuten. In de 10 km lopen werd het gat zelfs nog groter. Jonie Vanhoutte won overtuigend in 3u42’03. Na een spannend duel om de tweede plaats ging Friedel Cuypers pas in de slotkilometer op en over Lize Paridaens. Friedel werd tweede op 5’42 van Vanhoutte, Paridaens werd negen seconden later derde. Nelleke Baldé liep naar de vierde plaats en een teleurgestelde Annemarie Rustenburg, die voor het eerst in haar triatloncarriere een drafting-penalty moest uitzitten, pakte de vijfde plaats.

Uitslag 111 Triatlon Jabbeke 2023