Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Boost en onderhoud je immuunsysteem en je Vitamine D niveau met dFND Vitamin D3 van TORQ
TORQ dFND Vitamine D supplementen (foto: 3athlon.be)
Extra

Boost en onderhoud je immuunsysteem en je Vitamine D niveau met dFND Vitamin D3 van TORQ

Met de dFND Vitamin D3 supplementen van TorQ kan je je immuunsysteem een boost geven en/of het blijven onderhouden én je Vitamine D niveau aansterken. Vooral vegetarische triatleten of atleten die binnen een gezond voedingsprogramma vaker vegetarisch koken en eten, kunnen op een gegeven moment te maken krijgen met een tekort aan Vitamine D. Dat was alleszins bij ons het geval, waarbij een bloedonderzoek uitwees dat we met een tekort aan Vitamine D kampten. We namen de proef op de som en probeerden de combinatie van TORQ dFND Ultra Strength en dFND Vitamin D3 & Zinc. Ondertussen voelen we ons fitter, zeker in combinatie met het zonlicht van de laatste maanden.

In voorbereiding op een halve triatlon hebben we niet alleen het aantal trainingen opgeschroefd, ook ons hele voedingsplan is volledig aangepast. En eigenlijk staat er, zonder bewust voor een vegetarische levensstijl te kiezen, ondertussen toch wel twee to drie keer per week een vegetarisch gerecht op het menu bij ons. Een spagetti bolognaise met Seitan in plaats van gehakt, als je het nog niet geprobeerd hebt, je weet niet wat je mist. Al wisten wij na een tijdje wel wat we misten: Vitamine D. Een bloedonderzoek wees een tekort aan van Vitamine D in een anderzijds bijna perfect rapport.

Vitamine D heb je vooral nodig voor sterke botten, tanden én spieren. Zonlicht is een natuurlijke bron voor de aanmaak van Vitamine D in het lichaam, maar ook vette vis zoals zalm en makreel bevat veel Vitamine D. Bij vegetariërs en veganisten ontstaat er vaak ook een te kort aan zink. Daarom koos TORQ voor voedingssupplementen met een mix van Vitamine D en zink.

Wij startten onze Vitamine D kuur met de dFND Ultra Strength, wat we al snel het “rode potje” noemden, naar het rode label op het flesje TORQ. Het is een ééndaagstablet met 4000iu vitamine D3 en 15,6 mg zink. Onderzoek heeft aangetoond dat een ultrahoge dosis vitamine D3 over een periode van 60-90 dagen voldoende is om het vitamine D-gehalte in het lichaam te verhogen tot een gewenste gezonde positie. Deze niveaus kunnen vervolgens worden gehandhaafd met een lagere dosis vitamine D3. Die wordt geleverd via het blue label dFND-product van TORQ, zeg maar het “blauwe potje”. Elk TORQ dFND-tablet bevat 1000iu vitamine D3 en 15,6 mg zink.

Een TORQ dFND Ultra Strength potje bevat 90 tabletjes, waarmee je drie maanden lang een boost kan geven aan je immuunsysteem om je vitamine D gehalte weer op niveau te krijgen. Voor 1 potje betaal je slechts € 14,95. Vervolgens kan je je immuunsysteem blijven onderhouden met de TORQ dFND Vitamin D3 & Zinc. Voor 360 tabletten betaal je € 24,95, maar je kan ook kiezen voor de versie met 180 tabletten voor € 14,95.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van TORQ.