Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jan Frodeno klopt Blummenfelt in rechtstreeks duel in spectaculaire PTO US Open triatlon
Triatleet Jan Frodeno wint de PTO US Open in Milwaukee (foto: PTO)
Nieuws

Jan Frodeno klopt Blummenfelt in rechtstreeks duel in spectaculaire PTO US Open triatlon

Een paar dagen nadat hij zijn nakende afscheid aankondigde, heeft de Duitse toptriatleet Jan Frodeno zijn status als Greatest Of All Times nog wat extra glans gegeven met een indrukwekkende en oververdiende overwinning in de prestigieuze PTO US Open triatlon. Frodeno won in Milwaukee in een rechtstreeks duel van de Noorse olympische kampioen Kristian Blummenfelt. De Amerikaanse triatleet Jason West zorgde voor extra spektakel in het lopen door Blummenfelt te kloppen in de spurt om de tweede plaats.

Kristian Blummenfelt ging in de 2 km zwemmen goed mee in de voeten van mede olympier Aaron Royle. De Noor stoomde stevig door en ging in de beginfase van de 80 km fietsen aan de leiding, maar de Franse triatleet Mathis Margirier en een sterke Jan Frodeno reden het gat dicht. Ook een ontketende Magnus Ditlev kwam vooraan aansluiten. Daardoor kregen we een spannende strijd met vier koplopers. Alleen Frederic Funk bleef nog rond een minuut hangen, de rest van de tegenstand werd op grote achterstand gezet.

Net zoals in de World Triathlon Championship Series triatlons van dit seizoen kon Kristian Blummenfelt In de 18 km lopen niet zijn normale snelle tempo aanhouden. Jan Frodeno liep naar de leiding en stond de koppositie niet meer af. Mathis Margirier en Magnus Ditlev volgden nog een tijd op een halve minuut maar Blummenfelt verloor al in de eerste 10 km meer dan twee minuten. Ondertussen kwamen kersvers papa Sam Long en een sterk lopende Jason West nog fel opzetten.

Jan Frodeno won zijn voorlaatste wedstrijd uit zijn rijkgevulde carriere en dat vlak voor zijn 42ste verjaardag. De GOAT pakte de overwinning in 3u14’17. Magnus Ditlev stapte uit de wedstrijd, Kristian Blummenfelt kwam er na krampen opnieuw door en liep in het spoor van Jason West nog naar een instortende Mathis Margirier. Jason West pakte een geweldige tweede plaats op 27 seconden in een langgerekte spurt met Kristian Blummenfelt die derde werd op 37 seconden. Mathis Margirier pakte de vierde plaats. Sam Long werd vijfde.