Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen 14de in olympische triatlon op testevent in Parijs, Beth Potter wint
Jolien Vermeylen loopt in de kopgroep op het olympisch testevent in Parijs (foto: Olivier Cloet)
Nieuws

Jolien Vermeylen 14de in olympische triatlon op testevent in Parijs, Beth Potter wint

De Britse triatlete Beth Potter heeft donderdagochtend de kwarttriatlon gewonnen bij de vrouwen op het olympisch testevent in Parijs. Jolien Vermeylen was de enige Belgische triatlete die mee kon met een grote kopgroep van 24 triatletes, voor Valerie Barthelemy en een nog niet 100% fitte Claire Michel is er nog werk aan de winkel. Er werd overigens toch in de Seine gezwommen ondanks alarmerende berichten over de waterkwaliteit. Door het goeie weer in Parijs werd het een zwemproef zonder wetsuit, met opvallend grote tijdsverschillen.

De Italiaanse Seregni ging in de 1.500 meter zwemmen in de Seine aan de leiding, met de Amerikaanse Summer Rappaport in haar voeten. De twee hadden tien seconden voorsprong op Beaugrand en andere toppers. Jolien Vermeylen volgde als 12de al op 28 seconden. De verschillen liepen snel op. Valerie Barthelemy was 31ste op 54 seconden. Claire Michel liep pas als 56ste naar de Pont Alexandre III op 1’35.

In de 40 km fietsen kwam onder impuls van een sterke Taylor Knibb een grote groep van 24 triatletes samen te zitten, met daarbij Jolien Vermeylen als enige Belgische. Elke keer Knibb op de Champs Elysees het tempo opvoerde, moest Vermeylen knokken om aan het staartje van de groep te blijven hangen, maar de KTT-triatlete slaagde er in om in de kopgroep te blijven. Valerie Barthelemy volgde in de eerste achtervolgende groep en wisselde als eerste van die groep op 2’56. Claire Michel zat in een tweede achtervolgende groep die maar liefst 5’14 verloor op de kopgroep.

Potter sprint sneller dan Beaugrand

Jolien Vermeylen loopt naar de 14de plaats op de triatlon in het olympisch testevent in Parijs (foto: Olivier Cloet)
Jolien Vermeylen loopt naar de 14de plaats op de triatlon in het olympisch testevent in Parijs (foto: Olivier Cloet)

Thuisatlete Cassandre Beaugrand ging er alweer als een speer vandoor na een snelle wissel. Achter de Francaise begon ook Jolien Vermeylen sterk aan het lopen, midden in het groepje. Na 1 ronde volgde ze als 14de. Ondertussen kwamen de Britse Beth Potter, de Franse Emma Lombardi en de Duitse Laura Lindemann en Lisa Tertsch vooraan aansluiten bij Beaugrand. Halfweg volgde nog een groepje van vijf met onder andere Taylor Knibb. Vermeylen passeerde halfweg als 17de.

Uiteindelijk streden Beaugrand en Potter om de overwinning. Bij het ingaan van de laatste bocht zette Beth Potter haar ultieme aanval in. De Britse pakte de winst in 1u51’46 met 6 seconden voorsprong op Cassandre Beaugrand. De Duitse Laura Lindemann pakte de derde plaats op 20 seconden, vlak voor Emma Lombardi en een nog sterk opzettende Taylor Knibb. Jolien Vermeylen liep naar een knappe 14de plaats op 1’28 van Potter. Valerie Barthelemy werd 38ste op 6’28. Claire Michel volgde als 42ste op 6’46.

Voorlopige uitslag triatlon olympisch testevent Parijs 2023