Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
70.3 Ironman Knokke-Heist schuift weekend naar voor in september 2024
De spectaculaire zwemstart in de Noordzee bij de halve triatlon van Knokke-Heist in 2022 (foto: Sport Knokke-Heist RR)
Nieuws

70.3 Ironman Knokke-Heist schuift weekend naar voor in september 2024

Over exact een maand wordt aan de Belgische kust de allereerste 70.3 Ironman Knokke-Heist gehouden, met 1.900 meter zwemmen in de Noordzee. Ondertussen heeft Ironman zijn voorlopige kalender voor 2024 bekendgemaakt en daar staat Knokke-Heist een weekend vroeger dan nu het geval is. En dat heeft alles te maken met het zeezwemmen en de getijden van de Noordzee. In het contract met Ironman is met Knokke-Heist een venster van drie weken overeengekomen in september waarbinnen de datum elk jaar kan wijzigen onder invloed van hoogwater of laagwater.

In 2024 vindt de 70.3 Ironman Knokke-Heist plaats op zondag 8 september, een weekend vroeger dan in 2023. Het geeft alleszins de proftriatleten meer mogelijkheden om in de Belgische halve Ironman triatlon van start te gaan. Het WK Ironman bij de vrouwen wordt namelijk pas op 22 september 2024 gehouden in Nice, het WK voor de mannen is pas op 22 oktober in Kona. En het WK 70.3 Ironman vindt pas op 14 en 15 december plaats in het Nieuw-Zeelandse Taupo.

Wel Ironman Lanzarote maar geen 70.3, datum Westfriesland nog onbekend

In de voorlopige kalender van Ironman vallen nog twee dingen op. Zo staat er nog geen datum bij de Ironman Lanzarote, maar de volledige triatlon is wel opgenomen in de kalender. Dat in tegenstelling tot de 70.3 Ironman Lanzarote, die van de kalender verdwijnt. Naar verluidt zou het wegvallen van de 70.3 meer ruimte geven om de focus te leggen op de volledige Ironman Lanzarote. Ook de na de hitteproblemen van dit jaar in opspraak gekomen 70.3 Ironman Westfriesland staat vermeld in de kalender maar de datum moet nog bevestigd worden. Dat er opnieuw 70.3 Ironman staat, smoort alvast de geruchten over een mogelijke volledige Ironman in Nederland in de kiem.

Bekijk hier de volledige kalender van Ironman voor 2024.