Belgian Hammers pakken knappe derde plaats in Mixed Team Relay triatlon op olympisch testevent in Parijs
Belgian Hammers Jolien Vermeylen, Arnaud Mengal, Jelle Geens en Claire Michel stralen na de 3de plaats in de Mixed Team Relay triatlon in Parijs (foto: World Triathlon)

De Belgian Hammers hebben zondagochtend in Parijs een bijzonder knappe derde plaats behaald in de Mixed Team Relay triatlon op het olympisch testevent. Net zoals zaterdag bij de paratriatlon kon er ook zondag niet gezwommen worden in de Seine door de erbarmelijke waterkwaliteit. De Mixed Team Relay triatlon werd daardoor een duatlon en dat was op het lijf geschreven van Arnaud Mengal, Jolien Vermeylen, Jelle Geens en Claire Michel die de Belgische Mixed Team Relay ploeg vormden. De winst ging naar Duitsland in een spannende finale.

De Belgian Hammers zaten er vanaf de start goed bij. Het zwemmen werd vervangen door 900 meter lopen en in de eerste leg ging Arnaud Mengal vlot mee in het peloton van 21 triatleten. Hij fietste en liep sterk en stuurde Jolien Vermeylen als vierde weg op 8 seconden van Brazilië en Frankrijk. Vermeylen deed het alweer uitstekend. Ze bracht België met een sterk loopnummer zelfs naar de tweede plaats op 17 seconden van Frankrijk.

Jelle Geens was de derde triatleet bij de Belgian Hammers. Hij nam de tweede plaats stevig in handen en verkleinde het gat naar Leo Bergere tot acht seconden. En dan was het aan Claire Michel om het af te maken. De tweevoudige olympiër liep haar sterkste wedstrijd van het seizoen en volgde op de fiets op een tiental seconden van de Franse Emma Lombardi. In de laatste run stortte Emma Lombardi finaal nog helemaal in. Ook Claire Michel zag een groepje terugkomen. Laura Lindemann sprintte uiteindelijk sneller dan de Britse Beth Potter en bezorgde Duitsland in 1u12’18 de overwinning met 1 seconde voorsprong op Groot-Brittanië. Claire Michel perste er nog alles uit en werd heel knap derde op 18 seconden vlak voor topfavorieten Frankrijk en Portugal.