Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck schittert met tweede plaats achter olympisch kampioen in PTO Singapore
Pieter Heemeryck (l) op het podium van de PTO Singapore naast Kristian Blummenfelt en Jason West (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Pieter Heemeryck schittert met tweede plaats achter olympisch kampioen in PTO Singapore

Triatleet Pieter Heemeryck heeft zondagochtend Belgische tijd in de PTO Singapore een fenomenale tweede plaats behaald achter olympisch kampioen en topfavoriet Kristian Blummenfelt. Heemeryck ging lange tijd aan de leiding in de triatlon van 100 km, met 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen. Pas halfweg het lopen kwam Big Blu hem voorbij. Na zijn 2de plaats in Ironman Hamburg en de winst in het EK 70.3 Ironman in Tallinn laat Heemeryck zien dat hij meer dan klaar is voor het WK Ironman in Nice op 10 september.

Normaal zou het feit dat de Noorse triatleet Kristian Blummenfelt zijn eerste overwinning in de PTO Tour pakte het grootste nieuws van de dag zijn, maar wij waren vooral onder de indruk van Pieter Heemeryck. Na een sterk zwemonderdeel ging onze landgenoot stevig aan de leiding in de 80 km fietsen op een toch wel lastig parcours in Singapore. Hij liep meer dan twee minuten uit op Kristian Blummenfeldt en de Duitser Mika Noodt. Zelfs de Deense hardrijder Daniel Baekkegard verloor bijna drie minuten op Pieter.

Pieter Heemeryck pakt uit met tweede plaats

In de 18 km lopen begon Blummenfelt stelselmatig op te rukken, net zoals Jason West. Maar Pieter Heemeryck hield heel lang stand en moest pas halfweg de Noorse topfavoriet naast zich dulden. Blummenfelt, zaterdag pas geland in Singapore nadat hij vrijdag nog negende werd in het olympisch testevent in Parijs, pakte zijn eerste PTO-zege en streek de 100.000 dollar van de PTO Asian Open op. Big Blu won in 3u20’48. Pieter Heemeryck hield nog een paar snelle lopers achter zich en pakte een geweldige tweede plaats op 1’59 van Blummenfelt. Jason West liep opnieuw naar het podium op 3’15 van de Noorse winnaar.

Uitslag PTO Asian Open 2023