Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische clean sweep op EK Middle Distance
Louis Naeyaert pakt de Europese titel in Menen (foto: Decospan triatlon Menen/David Pintens)
Nieuws

Belgische clean sweep op EK Middle Distance

Op het Europees Kampioenschap Middle Distance zagen we een clean sweep voor de Belgen bij de heren, bij de dames moesten we genoegen nemen met een chocolade medaille.

Christophe De Keyser kwam na een sterk zwemnummer met een kleine minuut voorsprong uit het water en wist dit gedurende het grootste deel van het fietsen min of meer in stand te houden. Halverwege werd onze koploper aangevallen door Milan Brons (NED) en Dries Matthys, maar deze aanval pakte geen verf. In de laatste 10km ging Louis Naeyaert er op en er over. In deze laatste rechte lijn wist hij een voorsprong van één minuut uit te bouwen, een voorsprong die hij niet meer zou afgeven.

Louis Naeyaert was gaan vliegen, maar de stijd voor de medailles was nog niet gedaan. Jonathan ‘Jojo’ Wayaffe schoot Christophe De Keyser voorbij, Milan Brons en Dries Matthys zakten achteruit in het klassement. Uiteindelijk kon Dieter Comhair nog aansluiten om samen met Louis en Jojo het podium te vervolledigen. Dries knokte zich terug naar voren, maar moest vrede nemen met een vierde plaats.

Bij de dames was het niemand minder dan Camilla Pedersen, Iron Man Hall of Famer, die aan de leiding uit het water kwam. De eerste Belgische, Katrien Verstuyft, keek met een 9e plaats al naar een achterstand van bijna 3 minuten. Later zou blijken dat Katrien, na ziekte eerder deze week, een off-day had.

Na de eerste fietsronde was het zwemklassement niet meer te herkennen. Camilla was teruggezakt naar plaats 4, Diede Diederiks (NED), Jenny Jendryschik (GER) en Liebeth Verbiest waren de nieuwe tenoren na respectievelijk als 8, 6 en 13 uit het water gekomen te zijn. Diede Diederiks ging ervandoor als een raket en zou door niemand nog teruggezien worden tot aan de finish.

Halverwege het lopen kwam een Marta Lagownik (POL) uit de achtergrond opgezet naar de tweede stek, Liesbeth viel van het virtueel podium. En figuurlijk van het echte, dat bestond uit Diede Diederiks, Marta Lagownik en Jenny Jendryschik.