Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lukas Bosmans pakt wereldtitel 70.3 Ironman in age group, 4 medailles voor Belgische triatleten
De medaille van het WK 70.3 Ironman in Lahti (foto: Ironman)
Nieuws

Lukas Bosmans pakt wereldtitel 70.3 Ironman in age group, 4 medailles voor Belgische triatleten

Er stonden zaterdag en zondag geen Belgische pro-triatleten aan de start van het WK 70.3 Ironman in het Finse Lahti, maar bij de age groupers deden onze Belgen het super. Nick Thijs was zondag de snelste Belgische triatleet met een vierde plaats overall bij de age groupers. Ook Lukas Bosmans finishte in de top-10 overall en pakte zo een knappe wereldtitel in de M35 categorie. In totaal waren er vier Belgische medailles op zondag. Bij de vrouwen zaterdag was Emma Claisse de beste Belgische.

De drie weken hoogtestage bij Taeru in Erezee, het trainingscentrum met ingerichte hoogtekamers van Dirk Baelus in de Ardennen, hebben zijn vruchten afgeworpen voor Nick Thijs. Hij kwam als vierde age grouper over de finish op het WK 70.3 Ironman. Met een tijd van 3u54’38 kwam Nick maar net 7 seconden te kort om zilver te pakken en dus werd het brons in de M25 categorie.

Lukas Bosmans kwam in 3u56’09 als achtste over de streep. Hij was de snelste in de M35 leeftijdscategorie en pakte dus de gouden medaille met 3’27 voorsprong op de Brit Eddy Neil en 5’51 op Tom De Bruyn die het Belgisch feestje compleet maakte met een mooie bronzen medaille bij de M35. De vierde Belgische medaille ging naar Mark Knaeps die het zilver behaalde in de M65 categorie in 5u00’40. Tom Defoort werd ook nog zesde bij de M30.

Ook bij de vrouwen op zaterdag waren er een paar mooie top-10 plaatsen. De snelste Belgische was Emma Claisse die als 41ste finishte in 4u31’32. Zoe Leurs werd 9de in de jongste categorie, de F18. Bij de F50 werd Elly Verhoeven vijfde in 5u06’27. In dezelfde categorie pakte Liesbeth Leysen de 9de plaats in 5u09’59.