Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Clean sweep voor Duitsland in verrassend en spannend WK 70.3 Ironman, Rico Bogen pakt goud in Lahti
Rico Bogen wereldkampioen 70.3 Ironman in Lahti (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Clean sweep voor Duitsland in verrassend en spannend WK 70.3 Ironman, Rico Bogen pakt goud in Lahti

De Duitse triatleet Rico Bogen is de nieuwe wereldkampioen 70.3 Ironman, zeg maar het officieuze WK halve triatlon van Ironman, en dat is een absolute verrassing. Bijna niemand van de topfavorieten kwam er in Lahti in Finland aan te pas. Een zieke Kristian Blummenfelt werd pas 37ste, Lionel Sanders zat goed in de race maar kreeg een penalty en werd pas 28ste. Mathis Margirier maakte de wedstrijd hard, maar viel net naast het podium, dat volledig werd bezet door Duitsland.

Rico Bogen zette na een sterk fietsnummer ook nog een goeie loopproef neer en won verrassend zijn allereerste wereldtitel in 3u32’22 na een erg snelle race. Frederic Funk pakte zilver op 1’03. Jan Stratmann maakte het Duitse feestje compleet met de derde plaats op 1’48. De Franse triatleet Mathis Margirier werd vierde op 2’42 voor de al even verrassende Brit Joshua Lewis. De Nederlander Menno Koolhaas werd knap tiende in 3u38’43.