Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK 70.3 Ironman triatlon overschaduwd door opnieuw overlijden in zwemonderdeel
Zicht op het zwemparcours in Lahti (foto: Ironman RR)
Nieuws

WK 70.3 Ironman triatlon overschaduwd door opnieuw overlijden in zwemonderdeel

Ook het WK 70.3 Ironman halve triatlon in het Finse Lahti kreeg zaterdag een gitzwart randje, want Ironman meldde zaterdagavond in een persbericht dat één van de triatletes helaas overleden is tijdens het zwemonderdeel. De triatlonwereld was al enorm geroerd door de twee overlijdens tijdens de 70.3 Ironman in Cork in Ierland vorige week. Nauwelijks een week later komt dit nieuwe overlijden eens zo hard aan, zeker bij wat verder een feestelijk wereldkampioenschap was.

Pas uren na de wereldtitel van de Amerikaanse triatlete Taylor Knibb raakte bekend dat een deelneemster zaterdag overleden is bij het zwemonderdeel. Opnieuw waren hulpdiensten en twee doktors van het organiserende team snel bij de triatlete, maar hulp kon niet meer baten. Uit respect voor de privacy van de atlete en haar familie geeft Ironman geen verdere commentaar, ook niet over de omstandigheden en de mogelijke oorzaak.

“On a day meant to celebrate the spirit and achievements of our IRONMAN 70.3 World Championship athletes, we are devastated to share the passing of one of our race competitors. The athlete was extracted from the water approximately halfway into the swim, received immediate medical assistance by water safety first responders, and continued to receive treatment on shore by emergency personnel, including two event doctors. Despite all medical efforts, the athlete passed away. Our thoughts and care are with the family and friends of the athlete, who we will continue to support as they go through this very difficult time. We also have great appreciation for the medical and safety teams who worked quickly to provide the athlete with medical support. Out of respect for the family’s privacy, we will have no further comment,” aldus het statement van Ironman.