Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Na Tsjechië nu ook nieuwe 70.3 Ironman in Valencia in voorjaar 2024
Er komt een nieuwe 70.3 Ironman in Valencia in 2024 (foto: Ironman)
Nieuws

Na Tsjechië nu ook nieuwe 70.3 Ironman in Valencia in voorjaar 2024

Terwijl het triatlonseizoen 2023 stilaan op zijn laatste benen loopt, krijgen we deze week de ene na de andere aankondiging van nieuwe wedstrijden voor volgend seizoen, met als opvallende nieuwkomer de 70.3 Ironman Valencia in het voorjaar 2024. Eerder deze week kondigden Ironman en vroegere toptriatleet Petr Vabrousek al een nieuwe 70.3 Ironman aan in het Tsjechische Hradec Kralove. Challenge Family kwam dan weer met het nieuws van een nieuwe halve triatlon in Noord-Amerika: de Sail Challenge Cap Quebec, in Canada op 21 juli 2024.

Valencia heeft al een rijke triatlontraditie, maar gaat nu voor het eerst deel uitmaken van het Ironman circuit. Het is al de zesde Ironman-triatlon in Spanje. De 70.3 Ironman Valencia wordt een echte stadstriatlon, met de finish aan de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Het zwemmen is in de zee, aan de Valencia Marina. Voor de 90 km fietsen trekken de triatleten de bergen in van de Sierra de la Calderona. En de halve marathon vindt plaats op het pad langs de Turia rivier.

De wedstrijd in Valencia staat op 21 april op de kalender en dat heeft zo zijn gevolgen voor de 70.3 Ironman Marbella. Die stond in mei op de planning, maar verschuift nu naar 27 oktober 2024. Meer informatie op de website van 70.3 Ironman Valencia.