Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts en 25 atleten van 3MD doen het uitstekend halfweg Roc du Maroc “Maar zwaarste ritten moeten nog komen”
Tomas Mannaert en Bart Van Den Borre voor het tentenkamp in de Roc du Maroc (foto: 3MD)
Multisports

Bart Aernouts en 25 atleten van 3MD doen het uitstekend halfweg Roc du Maroc “Maar zwaarste ritten moeten nog komen”

De Roc du Maroc is één van de zwaarste mountainbike races ter wereld met het duivelse aantal van 666 km op 6 dagen tijd. Dit jaar is de Roc du Maroc voor ons nog net iets interessanter dan anders door de aanwezigheid van 26 atleten van 3MD-Veldeman-WCUP Dendermonde, inclusief Ironman-topper Bart Aernouts. Maar ook onder andere de broers Stijn, Stefaan en Gert Veldeman zijn van de partij, net zoals Wim Van de Wielle en ook Tomas Mannaert die vanuit Marokko laat weten dat hij ondanks twee stevige valpartijen toch blij is dat de eerste helft er op zit. “Maar de komende twee dagen volgen de zwaarste ritten…” Vrijdag staat er een etappe van meer dan 150 km op lastig terrein op het programma.

Een deel van de 3MD-Veldeman-Wcup atleten tegen het prachtige decor van de Roc du Maroc (foto: 3MD)
Een deel van de 3MD-Veldeman-Wcup atleten tegen het prachtige decor van de Roc du Maroc (foto: 3MD)

In de achtste etappe op woensdag finishte Bart Aernouts samen met Davy Geerinck op de 8ste plaats. Voorlopig staat het duo op de 6de plaats in het klassement. Ook Wim Van de Wielle doet het uitstekend met een 9de plaats, samen met Geert Van Gils. Stijn en Stefaan Veldeman staan voorlopig op de 18de plaats. Drie plaatsen verderop vinden we Tomas Mannaert en Bart Van Den Borre van het WCUP-Strakwerk team terug.

“Vrijdag etappe van meer dan 150 km”

Tomas Mannaert en Bart Van Den Borre getekend door de inspanningen na rit 3 van de Roc du Maroc (foto: 3MD)
Tomas Mannaert en Bart Van Den Borre getekend door de inspanningen na rit 3 van de Roc du Maroc (foto: 3MD)

Mannaert amuseert zich in de Roc du Maroc, maar het is ook afzien. “Woensdag heb ik twee valpartijen gehad, waarbij ik geluk gehad heb dat het telkens goed afliep. Het is lastig terrein en er wordt echt wel gekoerst. Het is tof om hier met een bende van 26 atleten samen aan de slag te zijn, maar onderweg is het gewoon koers. Woensdag kwam ik twee keer ten val en mijn copain Bart Van Den Borre, die een beest is op de mountainbike, reed lek. We hadden constant zicht op de Veldeman broers, maar hebben hen helaas moeten laten gaan. Ik ben blij dat we halfweg zijn, al moeten de zwaarste ritten nog komen. Donderdag moeten we meer dan 120 km afleggen en vrijdag wordt het een etappe van meer dan 150 km,” aldus Tomas Mannaert.

Stefaan en Stijn Veldeman in de Marokkaanse woestijn in de Roc du Maroc (foto: 3MD)
Stefaan en Stijn Veldeman in de Marokkaanse woestijn in de Roc du Maroc (foto: 3MD)

Je kan de 3MD’ers en de andere Belgen in de Roc du Maroc elke dag live volgen en wij brengen na afloop nog een uitgebreid verslag van de prestaties en de ervaringen van de 3MD-Veldeman-Wcup bende en uiteraard van toptriatleet Bart Aernouts.

Website Roc du Maroc

Uitslagen en tussenstanden Roc du Maroc 2023

Banner van Strakwerk op 3athlon.be