Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Greg Van Avermaet wint meteen eerste ’triatlon’ in SGrail 100 gravelwedstrijd van Jan Frodeno
Greg Van Avermaet wint zijn eerste triatlon: de SGrail 100 in Girona (foto: SGrail 100 RR)
Nieuws

Greg Van Avermaet wint meteen eerste ’triatlon’ in SGrail 100 gravelwedstrijd van Jan Frodeno

Hij is nog maar net op wielerpensioen, maar toch pakte Greg Van Avermaet dit weekend uit met een knappe overwinning in de SGrail 100 graveltriatlon, een ludieke gravelwedstrijd in Girona, georganiseerd door niemand minder dan de GOAT van de triatlonsport, Jan Frodeno. In de SGrail 100 primeert sfeer boven competitie maar niettemin was de eerste triatlon van Van Avermaet best knap. Hij kwam samen met vroegere toptriatleet Jim Thijs over de streep na 1.500 meter zwemmen, 88 km fietsen en 10,5 km lopen.

Aan het einde van het triatlonseizoen organiseert meervoudig Ironman wereldkampioen en olympisch kampioen triatlon Jan Frodeno een ludieke graveltriatlon in Girona. Het gros van de deelnemers finisht in houthakkershemden of Hawaii-hemdjes en het is vooral fun, al ging het vooraan in de wedstrijd best nog wel hard. Na 1.500 meter zwemmen ging de Nieuw-Zeelander Kyle Smith, onlangs nog één van de hoofdrolspelers in de 70.3 Ironman Knokke-Heist, aan de leiding. Jan Frodeno volgde daar overigens als vijfde, vlak voor Belgian Hammer Marten Van Riel, die het grootste gedeelte van het jaar in Girona woont. Marten zou uiteindelijk 66ste worden in 5u42.

Jimbo samen met Greg aan de finish

Greg Van Avermaet kwam als 66ste uit het water en moest bijna 7 minuten goedmaken. In de 88 km gravelen voelde de nu ex-wielrenner zich helemaal in zijn sas. Hij knalde helemaal naar de leidersplaats en kreeg Jim Thijs achter zich aan. De vroegere Xterra-specialist liep het gat dicht op het offroad loopparcours. Samen met Greg liep Jimbo naar de finish. De eer en het plezier was voor Greg die zijn eerste triatlon meteen ook kon winnen in 4u44’23, vlak voor Jim Thijs. Ralf Schwarz werd op meer dan 5 minuten derde, voor Tom Oosterdijk en Kyle Smith. Bij de vrouwen haalde Laura Siddall het. De Britse triatlete, die ook al in Girona woont, kreeg bij een valpartij in de Ironman Brazilië dit jaar nog een lichte hersenbloeding, maar is ondertussen gelukkig weer helemaal hersteld. Jan Frodeno zelf werd 120ste in 6u11’54.

Uitslag SGrail 100 triatlon Girona 2023