Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten en duatleten in beeld bij modderig BK veldlopen in Hulshout
Friedel Cuypers en Lotte Claes op het BK Veldlopen in Hulshout (foto: 3athlon.be)
Multisports

Triatleten en duatleten in beeld bij modderig BK veldlopen in Hulshout

Het Belgisch kampioenschap veldlopen in Hulshout was zondag een loodzware editie, met veel modder op een lastig parcours en toch een hoog tempo. Tussen de echte specialisten hielden de triatleten en duatleten redelijk goed stand, al zorgden de echte veldcross-omstandigheden er voor dat er geen absolute topresultaten werden geboekt. Toch waren we onder de indruk van de triatleten en de duatleten in het BK veldlopen. Wij waren dankzij Scott Running te gast in de thuisbasis van het Domo-Scott triatlonteam en legden onderstaanden beelden van modderige veldlopers, triatleten en duatleten vast. Enjoy!

Chloé Herbiet pakten bij de vrouwen de nationale titels op indrukwekkende wijze. Maurine Ricour was de sterkste duatlete. Ze deelde haar wedstrijd goed in en liep naar een knappe twaalfde plaats. Iets verderop kregen we op een gegeven moment een mooie strijd tussen triatletes en duatletes Friedel Cuypers, Lotte Claes en Nele Dequae, die wat voortvarend gestart was, maar door een lichte blessure wat plaatsen verloor. Lotte Claes werd uiteindelijk 26ste, Friedel Cuypers 30ste en Nele Dequae 32ste.

Bij de mannen kregen we een mooie strijd vooraan met Isaac Kimeli als verdiende winnaar voor John Heymans en Robin Hendrix. En we waren onder de indruk van thuisatleet PJ Hannes die zesde werd en een selectie voor het EK binnenhaalde. Pieter-Jan vond het zelf dan weer geweldig dat hij triatleet en Jogclub Track & Field buddy Hadwin De Donder op een ronde had gezet. Vincent Bierinckx was de beste van de duatleten met een mooie 14de plaats. Arnaud Dely werd 23ste. Aaron Decloedt werd 30ste, Laurent Bierinckx 32ste, Stef Corthouts 51ste, Seppe Odeyn 55ste en Hadwin De Donder 92ste.

Op de korte cross werd Jonie Vanhoutte 19de. Bij de mannen werd Viktor Benschp 17de.

Uitslagen BK Veldlopen Hulshout 2023

« of 2 »