Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatlete bij ’10 of the Best’ in jaaroverzicht van World Triathlon
Jolien Vermeylen in het 10 of the Best jaaroverzicht van World Triathlon (foto: World Triathlon)
Nieuws

Belgische triatlete bij ’10 of the Best’ in jaaroverzicht van World Triathlon

Nu het World Cup triatlonseizoen er helemaal opzit, heeft World Triathlon een mooie terugblik gemaakt op het seizoen 2023 met een zogenaamde ’10 of the Best’. Het meest opvallende daarbij is de vermelding van de Belgische triatlete Jolien Vermeylen die op plaats 10 staat. De triatlete van het Kempisch Triatlon Team heeft het afgelopen seizoen grote stappen gezet, met onder andere een bronzen medaille op de European Games, winst in de European Cup in Holten en meerdere podiumplaatsen.

Beste Belgische in top-50 World Triathlon Ranking

Voor World Triathlon hoort ze op plaats 10 in het jaaroverzicht omdat ze in elke World Cup triatlon waarin ze startte, nooit buiten de top-5 gefinisht is. Het is een mooi teken van respect voor Jolien Vermeylen die er hard voor heeft moeten knokken. Ondertussen is ze in de World Triathlon Ranking ook stevig opgerukt. Ze sluit het seizoen af op een 29ste plaats, als hoogst gerangschikte Belgische triatlete in de top-50.