Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marc Dubrick en Elizabeth Bravo pakken laatste internationale triatlonzege van 2023 in Challenge Salinas
De Amerikaanse triatleet Marc Dubrick wint de Challenge Salinas triatlon (foto: Challenge Family RR)
Nieuws

Marc Dubrick en Elizabeth Bravo pakken laatste internationale triatlonzege van 2023 in Challenge Salinas

De Amerikaanse triatleet Marc Dubrick en de Ecuadoraanse thuisatlete Elizabeth Bravo hebben de nieuwe Challenge Salinas triatlon gewonnen. Het was na de 70.3 Ironman Taupo de laatste internationale halve triatlon van het seizoen 2023. Voor zowel Ironman, PTO als Challenge zit het lange seizoen er eindelijk op. Marc Dubrick klopte bij de mannen mede-favoriet Jackson Laundry. Bij de vrouwen wou de Italiaanse favoriete Margia Santimaria een gooi doen naar de winst om nog te stijgen in de Challenge World Bonus maar Elizabeth Bravo bleek voor eigen volk een klasse te sterk.

In de mannenwedstrijd was op papier al duidelijk dat de grootste strijd waarschijnlijk geleverd zou worden tussen Marc Dubrick en Jackson Laundry. Dat bleek inderdaad het geval. Dubrick won de wedstrijd in een tijd van 3u47’10. Daarmee bleef hij bijna vier minuten voor Laundry, die na 3u50’56 over de finish kwam. De Amerikaan Justin Riele maakte het podium compleet door als derde te finishen in een tijd van 3u53’47.

In de vrouwenrace was het niet de grootste favoriete die er met de zege vandoor ging. De Italiaanse Margie Santimaria werd gezien als de grootste kanshebster én kon een overwinning goed gebruiken in de strijd om een flinke prijzenpot van de Challenge Family World Bonus, maar toch moest zij vandaag genoegen nemen met een tweede plaats. Het was een ontketende Elizabeth Bravo die na 4u21’14 de overwinning pakte. Santimaria werd tweede in 4u28’36 en de Slovaakse Bicanova Margareta werd derde in 4u49’02.