Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie nieuwkomers in BMC Pro Triatlon Team in 2024
Het BMC Pro Triatlon Team in 2023 hier nog met Pablo Dapena, Patrik Nilsson en Max Neumann (foto: BMC Pro Tri Team/James Mitchell)
Nieuws

Drie nieuwkomers in BMC Pro Triatlon Team in 2024

Het Belgisch-internationale BMC Pro Triatlon Team heeft donderdag het team voor 2024 aangekondigd, met drie nieuwe atleten: de Franse triatleet Clement Mignon en de Britse triatleten Lucy Byram en Sam Dickinson. Het BMC Pro Triatlon Team blijft in 2024 bestaan uit 7 triatleten en dat betekent dus ook dat er drie triatleten het team verlaten. Bij de Spaanse triatleet Pablo Dapena en de Zweed Patrik Nilsson was het eerder al duidelijk dat er geen plaats meer voor hen zou zijn. Maar ook het Australische talent Max Neumann verlaat het BMC Pro Triatlon Team.

Met Clement Mignon haalt het BMC Pro Triatlon Team een absolute topper binnen. Hij won dit jaar de Ironman Nice, werd 10de op het WK Ironman in datzelfde Nice en werd wereldkampioen long distance bij World Triathlon in Ibiza. Met Britten Lucy Byram en Samuel Dickinson mikt het team duidelijk op de toekomst. Lucy Byram is nog maar 24 en won in haar derde jaar als pro-triatlete de Clash Miami, de Challenge Puerto Varas en de Challenge Wales. Ze werd ook 4de in de PTO US Open.

Sam Dickinson is 26 en werd dit jaar nog derde op de World Cup triatlon van Tongyeong en pakte in 2022 goud op de Commonwealth Games in de Mixed Team Relay met Engeland en de wereldtitel Mixed Team Relay met Groot-Brittanië. In 2024 mikt hij nog op kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs om nadien vol in te zetten op de langere afstand. Zijn eerste doel op de lange afstand wordt het WK 70.3 Ironman in Taupo.

Naast de drie nieuwkomers bestaat het BMC Pro Tri team in 2024 nog uit de Britse Lucy Buckingham-Hall, de Amerikaan Chris Leiferman en de Denen Thor Bendix Madsen en Kristian Hogenhaug.