Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste Hel van Kasterlee van “Verrassende 24-jarige wielrenner Seppe Odeyn” – TBT naar 2011
Pieter Bracke, Tony Goossens, Chris Maes én Seppe Odeyn in de kopgroep in de Hel van Kasterlee in 2011 (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Duathlon

Eerste Hel van Kasterlee van “Verrassende 24-jarige wielrenner Seppe Odeyn” – TBT naar 2011

In de 21ste Hel van Kasterlee zal zondag 17 december geschiedenis worden geschreven. Het wordt namelijk de eerste editie sinds 2010 zonder Seppe Odeyn. De tienvoudige winnaar van de Hel van Kasterlee liet eerder deze week weten dat hij door een spierscheur in de hamstring niet kan deelnemen aan de zwaarste cross-duatlon ter wereld. En dus keren wij bij wijze van eerbetoon aan Seppe in deze Throwback Thursday graag nog een keer terug naar 2011, naar de allereerste Hel van de toen nog “verrassende 24-jarige wielrenner” Seppe Odeyn, zoals we destijds schreven.

Dit schreven we over de 10de Hel van Kasterlee in 2011.

Tony Goossens uit Lichtaart werd in de 10de editie van de Hel van Kasterlee als favoriet aangekondigd door zijn derde plaats van vorig jaar. Hij maakte de verwachtingen meer dan waar.  In het mountainbiken maakte hij deel uit van een kopgroep van drie met tweevoudig winnaar Chris Maes (die na één ronde lopen leeg uit de wedstrijd stapte) en de verrassende 24-jarige wielrenner Seppe Odeyn. Na de 105 km mountainbiken op een loodzwaar slijkparcours bleek Tony Goossens de snelste in de afsluitende 30 km lopen.

Die andere tweevoudige winnaar Bart Van De Water kwam nog terug naar een tweede plaats, maar op ruime achterstand van winnaar Goossens. Odeyn pakte onverwacht de derde podiumplaats. Alle vier de helden van tien aankomsten in de Hel, de zogenaamde club van 10, haalde de aankomst, dus een speciale vermelding voor Swa Vloemans, Marc Monden, Michel Beeckman en Ludwig Willems.

Bij de dames was de Hel net een kilometer te lang voor debutante Annick Caers. Titelverdedigster Annelies De Muynck vocht een verbeten strijd uit met de Kempische Caers, maar de dame uit Bredene verlengde in de slotmeters toch haar overwinning van vorig jaar. Griet Schrijvers werd derde, Vladka Lambrichts was vierde.