Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn al lopend over finish Turbo Cross van Average Rob in Diegem na lekke band
Seppe Odeyn legt meer dan de helft van de Turbo Cross in Diegem te voet af (foto; 3athlon.be)
Fun

Seppe Odeyn al lopend over finish Turbo Cross van Average Rob in Diegem na lekke band

Seppe Odeyn was donderdag één van de outsiders in de Turbo Cross van Average Rob in de veldrit in Diegem en hij zorgde voor hét beeld van de spectaculaire cross. De tienvoudige winnaar van de Hel van Kasterlee stond dit jaar in de Hel aan de kant door een blessure aan de hamstring. In de cyclocross van Average Rob tussen de Superprestige veldrit van de vrouwen en de mannen in Diegem kon Seppe revanche nemen. Maar hij werd opnieuw geplaagd door pech en kreeg een lekke band in de eerste ronde. Seppe toonde opnieuw zijn karakter en zette de wedstrijd al lopend verder. Je kan de Turbo Cross hieronder herbekijken.

Average Rob had eerst het plan opgevat om samen met de pro’s te starten in de Superprestige in Diegem, maar dat was buiten de officials van de wielerbond gerekend. Die gaven geen toestemming en dus kreeg Average Rob zijn eigen veldrit: de Turbo Cross waarbij een aantal vrienden, influencers en andere genodigden twee rondjes op het verlichte parcours van Diegem mochten afleggen tussen een massa publiek.

Bondscoach en ex-veldrijder Sven Vanthourenhout was duidelijk een klasse te sterk, maar het was vooral Seppe Odeyn die de show stal. In zijn Jogclub uitrusting kreeg Seppe helaas af te rekenen met een lekke band. Ondanks de spierscheur in zijn hamstring legde hij de rest van het parcours al lopend af. Ook zijn Jogclub ploegmaat Pieter Jan Hannes deed het uitstekend en liet zien over een prima cyclocross techniek te beschikken.