Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe fietssponsor voor Gwen Jorgensen in jaar van olympische triatlon
Triatlete Gwen Jorgensen op training met haar nieuwe Canyon fiets (foto: 3athlon.be)
Extra

Nieuwe fietssponsor voor Gwen Jorgensen in jaar van olympische triatlon

De Amerikaanse triatlete Gwen Jorgensen rijdt vanaf 2024 op een gloednieuwe fiets van haar nieuwe fietssponsor. Na jarenlang Cannondale vond de olympische kampioene van 2016 het blijkbaar tijd voor iets nieuws. En dat is opvallend, zo aan de start van een olympisch jaar. Jorgensen won in de tweede helft van 2023 een aantal World Cup triatlons en rukte zo op naar de 29ste plaats in de olympische ranking in haar comebackjaar. Ze wil heel graag met het Amerikaanse Mixed Team Relay team deelnemen aan de olympische triatlon in Parijs. Ze is alvast volop aan het trainen op haar gloednieuwe Canyon Aeroad CFR fiets.

Jorgensen geeft aan dat ze de eerste periode nog wat zal moeten wennen aan de nieuwe fiets. Maar ze gelooft dat ze op de lange termijn uiteindelijk veel meer uit deze Canyon zal kunnen halen. “Wanneer je een nieuwe fit hebt, net als wanneer je bij het zwemmen aan een nieuwe slag werkt, kan het moeilijk zijn om te accepteren dat je kracht of snelheid in het begin omlaag gaat terwijl je eraan gewend raakt. Maar ik ben iemand die altijd gemotiveerd is door winst op de lange termijn en ik weet dat dit op de lange termijn een veel betere en krachtigere fit zal zijn,” aldus Gwen.