Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Multisport groeit met bijna 20%, hardlopen populairste activiteit in Garmin Fitness Rapport 2023
De Garmin Forerunner horloges zijn populair onder triatleten (foto: Garmin)
Extra

Multisport groeit met bijna 20%, hardlopen populairste activiteit in Garmin Fitness Rapport 2023

Garmin Connect Data heeft donderdag de cijfers van het Garmin Fitness Rapport 2023 bekendgemaakt, research gebaseerd op de activiteiten die miljoenen gebruikers over het hele jaar gelogd hebben op hun Garmin sporthorloge. De belangrijkste vaststelling is dat hardlopen met voorsprong de nummer 1 activiteit blijft van de Garmin gebruikers, met een opvallend grote stijging van lopen op de atletiekpiste. Ook multisport doet het goed, met een flinke groei van net geen 20 procent. Bij het fietsen valt op dat de segmenten Gravel (+45%) en eBike (+62% op de weg en +49% offroad) een enorme groei kennen.

Multisport is een activiteitenprofiel die vooral door triatleten wordt gelogd, maar het wordt ook voor duatlon, swimrun en andere sporten gebruikt. De multisport activiteit kende een groei van 19%. Daarmee is het niet de felst groeiende sportactiviteit. Tennis werd maar liefst 76% meer als profiel gebruikt dan in 2022. Ook klimmen, esports en paardrijden zitten in de lift. Maar dé populairste activiteit blijft nog altijd het lopen, met een paar opvallende stijgers.

Outdoor lopen kende de kleinste groei, met slechts 5 %. Vooral het lopen op de atletiekpiste nam in 2023 toe met maar liefst 76%. Indoor lopen en de loopband kennen een groei van zo’n 15%, trailrunnen blijft met 11% stijgen. En de opvallendste trend is wel het gebruik van gravel en ebike als fietsprofielen door de Garmin gebruikers. Gravel groeit met 45% ten opzichte van 2022 en de eBike groeit met 62% op de weg en 49% voor offroad. Het indoor fietsen lijkt wat te stagneren en ook de gewone wegfiets kent slechts 7% groei.

Bekijk hier alle resultaten van het Garmin Fitness Rapport 2023.