Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sam Long wint eerste 70.3 Ironman van 2024, Spaanse kampioene zorgt voor eerste verrassing van seizoen
Sam Long wint de 70.3 Ironman Pucon in Chili (foto: Ironman Pucon RR)
Nieuws

Sam Long wint eerste 70.3 Ironman van 2024, Spaanse kampioene zorgt voor eerste verrassing van seizoen

De Amerikaanse triatleet Sam Long en de Spaanse triatlete Marta Sanchez hebben de allereerste 70.3 Ironman triatlon van 2024 gewonnen in het Chileense Pucon. Van de populaire Sam Long was het te verwachten dat hij als topfavoriet de zege zou pakken, maar hij brak meteen ook het parcoursrecord. De Spaanse kampioene halve triatlon Marta Sanchez zorgde voor de eerste verrassing van het jaar door bij haar debuut in het 70.3 Ironman circuit meteen een eerste profzege mee te pikken.

Sam Long breekt parcoursrecord

Met Sam Long had de 70.3 Ironman Pucon een grote naam aan de start, maar het duurde even voor de populaire Amerikaanse triatleet helemaal vooraan in de wedstrijd te zien was. De Chileen Vicente Trewhela legde de 1.900 meter zwemmen als snelste af in 24’22. Sam Long volgde op 3’33 maar halfweg de 90 km fietsen had Long de thuisatleet al in het zicht. In het tweede deel van het fietsen ging Sam ongenadig aan de leiding. In T2 bedroeg het verschil al 4’30. Met een halve marathon van 1u14 liep Long nog verder uit. Hij pakte de eerste zege van 2024 in 3u46’31, een nieuw parcoursrecord in Chili. De Argentijn Luciano Taccone werd tweede op 6’40. Thuisatleet Martin Ulloa snoepte de derde plaats af van de Canadees Matt Sharpe.

Marta Sanchez pakt eerste 70.3 Ironman zege

De Spaanse kampioene halve triatlon Marta Sanchez zorgde voor de eerste grote verrassing van het nieuwe jaar door in haar allereerste 70.3 Ironman meteen topfavorietes Barbera Riveros en Pamella Olivera te kloppen. Sanchez ging in de 1.900 meter zwemmen aan de leiding van een kopgroep van 7 triatletes, met daarbij de andere favorieten. In de 90 km fietsen maakte ze indruk door haar tegenstanders op 9 minuten en meer te zetten. Ook in de halve marathon bleef ze aan een sterk tempo lopen. Marta Sanchez, die in 2021 al een keer verrassend tweede werd in de long distance triatlon van Alpe d’Huez en vorig jaar een paar halve triatlons won in Spanje, pakte haar eerste 70.3 Ironman zege in 4u19’18 met 6’49 voorsprong op de Ecuadoriaanse Elizabeth Bravo. Barbara Riveros werd derde in 4u27’48 en Pamella Oliveira werd vierde.