Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Overleden en gewonde wielrenners in Gent ook bij triatleten goed bekend
Screenshot van de plaats van het dodelijke ongeval in Gent (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Overleden en gewonde wielrenners in Gent ook bij triatleten goed bekend

Het overlijden van twee wielrenners dit weekend in Gent, nadat ze door een dronken chauffeur zonder geldig rijbewijs van de weg werden gemaaid, heeft heel wat reacties teweeg gebracht. Maandag bleek het te gaan om wielerliefhebbers die ook bij een aantal triatleten en duatleten bekend zijn, zeker voor de Oost-Vlaamse atleten. De 45-jarige Steven De Laender en de eveneens 45-jarige Joris Rogiers hadden geen schijn van kans toen de dronken bestuurder aan hoge snelheid de controle over het stuur verloor en hen in de Gentse havenzone van het fietspad maaide.

Vooral Joris Rogiers is een bekende naam in de streek. In 2018 won hij de 24 uur van Zolder door 962 km te fietsen aan een gemiddelde van 40 km/uur en met slechts 7 minuten rust. Ook ex-wielrenner Gino Primo, die gewond geraakte bij het ongeval, is een bekend gezicht. Hij deed in 2022 nog zijn eerste triatlon mee in Eeklo en is lid bij het Driekant triatlon team.

We wensen de families en vrienden van Steven en Joris heel veel sterkte toe. Los van het feit dat de chauffeur gedronken had en al driemaal veroordeeld was voor dronken rijden waardoor hij geen geldig rijbewijs meer had, blijven we op de fiets kwetsbaar, dat blijkt eens te meer. En de toetsenbordridders die op sociale media menen te weten dat het altijd aan de wielertoeristen ligt die zichzelf in gevaar brengen, wensen we veel jeuk en korte armpjes toe!