Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thibaut De Smet zet winning streak verder in crossduatlon Hofstade, Lies Van de Voorde domineert bij de vrouwen
Snelle start van Quinten Dewaele in de crossduatlon van Hofstade (foto: SP&O Mechelen)
Multisports

Thibaut De Smet zet winning streak verder in crossduatlon Hofstade, Lies Van de Voorde domineert bij de vrouwen

Europees kampioen cross-duatlon Thibaut De Smet heeft de crossduatlon van Hofstade gewonnen. Net zoals in Westrozebebeke, waar hij onlangs nog een manche van de Cross Duatlon Series won, maakte Thibaut het verschil in het mountainbiken. Quinten Dewaele hield een sterk lopende Angelo Vandecasteele achter zich in de strijd om de tweede plaats. Bij de vrouwen was Lies Van de Voorde een klasse te sterk. Ze haalde het met ruime voorsprong van Caren Commissaris.

In de eerste run van 3,8 km ging Angelo Vandecasteele aan de leiding. Hij wisselde met een tiental seconden voorsprong op Sam Gabriëls. Thibaut De Smet en Quinten Dewaele volgden een paar seconden later als derde en vierde, maar zij gingen meteen vol door in de 25,5 km mountainbiken. De Smet raakte solo op kop en liet in de laatste 3,8 km niemand meer terugkomen. Hij pakte zijn tweede cross-duatlon zege van het jaar in 1u16’57.

Quinten Dewaele voelde in de slotrun nog de hete adem van de heroptredende topduatleet Angelo Vandecasteele in de nek, maar hield de tweede plaats vast. Dewaele pakte het zilver op 53 seconden van De Smet. Amper 25 seconden later werd Angelo Vandecasteele knap derde in een discipline die niet echt de zijne is. Alexander Chamon werd vierde voor Nicolas De Smet en Pieter Ooms.

Lies Van de Voorde kreeg in de eerste run triatlete Karlien Claus aan haar zijde, maar in het mountainbiken nam Van de Voorde al snel afstand. Ze stond de leidersplaats niet meer af en won de crossduatlon in 1u38’50. Caren Commissaris werd op 3’34 tweede, voor Sara Michielsens en Karlien Claus.

Uitslag cross-duatlon Hofstade 2024