Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Carabin pakt vijfde plaats in eerste Xterra World Cup cross-triatlon van 2024, dubbele Franse winst
Sebastien Carabin finisht als 5de in de Xterra Taiwan (foto: 3athlon.be)
Multisports

Sebastien Carabin pakt vijfde plaats in eerste Xterra World Cup cross-triatlon van 2024, dubbele Franse winst

De Belgische cross-triatleet Sebastien Carabin heeft een knappe vijfde plaats behaald in het Xterra Asian-Pacific kampioenschap in Taiwan, de eerste cross-triatlon voor de Xterra World Cup in 2024. De wereldkampioen cross-duatlon moest alweer aan een fameuze inhaalrace beginnen, want in de 1.500 meter zwemmen verloor hij ruim zes minuten op de topfavorieten, maar met één van de snelste mountainbiketijden van het hele pak, schoof Sebastien nog op naar de vijfde plaats. Ondanks dat hij last had van de hitte, werd hij uiteindelijk knap vijfde. De Franse triatleten domineerden de wedstrijd opnieuw, met winst voor Felix Forissier en Solenne Billouin.

Felix Forissier won in Tawain in 2u38’31 met 1’21 voorsprong op de Deen Jens Emil Sloth Nielsen. Zijn broer Arthur Forissier pakte de derde plaats in 2u41’44. Nog een Fransman, Maxim Chané, werd vierde in 2u45’12. Sebastien Carabin volgde als vijfde in 2u46’55 op 8’24 van Felix Forissier.

Bij de vrouwen klopte Solenne Billouin haar landgenote Alizee Paties. Billouin pakte de overwinning in 3u10’02. Paties werd 3’11 later tweede voor de Italiaanse Marta Mendito.

Uitslag Xterra Asian Pacific championship Taiwan 2024