Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel knap vijfde in sterkbezette European Cup triatlon in Quarteira, Lisa Tertsch wint
Claire Michel finisht als 5de in de European Cup triatlon van Qaurteira (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Claire Michel knap vijfde in sterkbezette European Cup triatlon in Quarteira, Lisa Tertsch wint

Claire Michel is zaterdag heel knap vijfde geworden in de bijzonder sterkbezette Europabeker triatlon van Quarteira, in Portugal. Na de geannuleerde WTCS-triatlon van Abu Dhabi trokken heel wat van de internationale toppers naar Quarteira. De Duitse triatlete Lisa Tertsch pakte de overwinning in een mooie strijd met drie in het looponderdeel. Ze haalde het voor de Francaise Cassandre Beaugrand en de Britse Georgia Taylor-Brown die samen met onder andere Claire Michel deel uitmaakten van de kopgroep van 12 triatletes na de 40 km fietsen.

Voor Claire Michel verliep de kwarttriatlon van Quarteira uitstekend. Ondanks het woelige zwemwater in de zee slaagde ze er in om als vijfde mee aan te sluiten in de wisselzone. Er vormde zich een kopgroep van 12 triatletes, met een zeer actieve Claire Michel. Bij het binnenkomen van de wisselzone zat ze aan het staartje van de groep zodat ze in het begin van het lopen niet meteen mee was met het kopgroepje met onder andere de Taylor-Brown, Beaugrand, Tertsch en de Spaanse Godoy.

In de absolute slotfase bleven ze vooraan nog met 3 over. Het duurde tot de allerlaatste kilometer toen Lisa Tertsch een laatste versnelling over had. De Duitse won na een sterk loopnummer voor Cassandre Beaugrand en ex-wereldkampioene Georgia Taylor Brown. Anna Godoy bleef nog net uit de greep van Claire Michel en werd vierde.