Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Scott lanceert comfortabele opvolger van supersnelle carbonschoen: Scott Speed Carbon RC2
De nieuwe Scott Speed Carbon RC2 loopschoenen (foto: Scott/Arran McAskill)
Extra

Scott lanceert comfortabele opvolger van supersnelle carbonschoen: Scott Speed Carbon RC2

Scott heeft met de Scott Speed Carbon RC2 een nieuwe supersnelle carbon loopschoen gelanceerd, de opvolger van de al succesvolle Scott Speed Carbon RC. Wij mochten van Dries Busselot van Scott Running als één van de eerste de nieuwe schoenen aantrekken en waren meteen gecharmeerd door de aanpassing op het gebied van comfort én snelheid. De Scott Speed Carbon RC2 is nog meer dan zijn voorganger een ideale schoen voor triatleten die op zoek zijn naar snelheid, niet alleen in het lopen zelf, maar ook in de wisselzone.

De Scott Speed Carbon RC2 loopschoenen in actie (foto: Scott/Arran McAskill)
De Scott Speed Carbon RC2 loopschoenen in actie (foto: Scott/Arran McAskill)

De grootste wijziging tegenover de oorspronkelijke Speed Carbon RC, ons ‘weapon of choice’ tijdens onze Challenge Vieux Boucau halve triatlon, is de iets lichtere, maar nog steeds dynamische carbonplaat die stijf is bij het afzetten, maar wel flexibel bij het landen en het afremmen van pronatie. Daarnaast is de Dual Density Kinetic Light foam van de Speed Carbon RC2 zachter, wat zorgt voor iets meer comfort.

Profielfoto van de nieuwe Scott Speed Carbon RC2 loopschoen (foto: Scott)
Profielfoto van de nieuwe Scott Speed Carbon RC2 loopschoen (foto: Scott)

De achterkant van de schoen is minder stijf dan zijn voorganger, wat het gemakkelijker maakt om de schoen snel aan- en uit te trekken in de wisselzone en de mesh voelt ook beter aan dan bij de originele Speed Carbon RC. De kleur is ook gewijzigd. De Speed Carbon RC2 is overwegend wit met uiteraard gele Scott-accenten. Fans van wereldkampioen cross-duatlon Sebastien Carabin herkennen uiteraard het design van het exclusieve prototype wat hij eerder dit jaar mocht ontvangen.

De nieuwe witte Scott Speed Carbon RC2 loopschoenen (foto: Scott/Arran McAskill)
De nieuwe witte Scott Speed Carbon RC2 loopschoenen (foto: Scott/Arran McAskill)

Met een gewicht van 240 gram, blijft het een lichte schoen met een hiel van 30 mm en een voorvoethoogte van 25 mm. Ongewijzigd blijft de scherpe adviesprijs van 199 euro! Alle info over de schoen vind je op de website van Scott Running. En binnenkort vind je hier een uitgebreide review van de eerste kilometers in onze nieuwe Scott Speed Carbon RC2 loopschoenen.