Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe recordpoging van 8 Islands triatleet Matthieu Bonne eindigt in ziekenhuis
Matthieu Bonne heeft zijn wereldrecordpoging moeten staken (foto: Instagram Matthieu Bonnen/Stef Reynaert RR)
Multisports

Nieuwe recordpoging van 8 Islands triatleet Matthieu Bonne eindigt in ziekenhuis

Triatleet en avonturier Matthieu Bonne heeft vrijdag helaas zijn nieuwe wereldrecordpoging moeten staken door gezondheidsproblemen. Bonne, die onder andere bekend staat om zijn 8 Islands challenge, een triatlon op alle 8 Canarische eilanden in 8 dagen, probeerde op de atletiekpiste het wereldrecord van de Griekse atleet Yiannis Kouros te breken: meer dan 1.038 kilometer lopen binnen 6 dagen. Vrijdag strandde zijn recordpoging op 793,2 km toen Matthieu afgevoerd werd naar het ziekenhuis met een infectie op de luchtwegen en duizeligheid. Eerder leed hij al aan slaaptekort en hallucinaties. Ook de weersomstandigheden en dan vooral de wind speelden niet in zijn voordeel.

De laatste 24 uur waren loodzwaar, zo schrijft het team achter de atleet op zijn social media-kanalen. Dat kwam vooral door de harde wind. Toen Bonne vrijdag uitstapte, na 1.983 rondes en 793.2 kilometer, is de ultra-atleet naar het ziekenhuis gegaan voor een medische controle.

“Hij heeft vooral last van de luchtwegen en de longen, dat willen de artsen in het oog houden”, liet zijn woordvoerder Matthias Lievens weten. “Sinds dinsdag had hij al last van hallucinaties, maar dat heeft hij in het verleden al gehad, tijdens de vorige uitdagingen. Tegen de regen en kou kan je jezelf kleden, maar de wind was de boosdoener. De laatste rondjes gaf hij aan dat hij draaierig werd. We hebben hem dan van de piste gehaald en naar het ziekenhuis gebracht,” aldus Matthias.