Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
One-man show van Franse olympische triatleet in 70.3 Ironman Valencia, Christophe De Keyser 5de
Leo Bergere als leider in T2 In de 70.3 Ironman Valencia (foto; screenshot 3athlon.be)
Nieuws

One-man show van Franse olympische triatleet in 70.3 Ironman Valencia, Christophe De Keyser 5de

De Franse triatleet Leo Bergere, wereldkampioen olympische triatlon in 2022, heeft zondagochtend de 70.3 Ironman Valencia gewonnen na een ware one-man show. Bergere kwam met de kop mee uit het water, ging alleen aan de leiding in het fietsen en liep met ruime voorsprong naar de overwinning in de nieuwe halve Ironman. Christophe De Keyser deelde zijn wedstrijd goed in en liep na een knappe inhaalrace naar de vijfde plaats. Met Louis Naeyaert en Noah Servais finishten nog twee Belgen in de top-20.

Leo Bergere kwam in het spoor van de Zwitser Sven Thalmann na 22’16 uit het water na 1.900 meter zwemmen. De Fransman ging in de 90 km fietsen resoluut alleen door. Hij zette een achtervolgend groepje van vijf triatleten op iets meer dan 2 minuten. Een groepje met Christophe De Keyser en Louis Naeyaert volgde op bijna 5 minuten. Bergere hield in de halve marathon een constant hoog tempo aan en pakte na Oceanside vorig jaar en Lanzarote in 2022 zijn derde 70.3 Ironman zege op rij in 3u40’24. De Duitser Jan Stratmann werd tweede op 3’01 in een spurt met zijn landgenoot Jannik Schaufler.

Christophe De Keyser was de snelste van de Belgische pro-triatleten. Met een halve marathon van 1u09 zette hij één van de snelste looptijden van de dag neer. Hij rukte nog op naar de vijfde plaats op 3’58 van Bergere. Louis Naeyaert had een hele tijd uitzicht op een top-10 plaats en werd finaal 11de op 5’41 van Bergere. Noah Servais werd 18de en Nick Thijs pakte de 27ste plaats.

Verrassende namen bij de vrouwen

Bij de vrouwen kregen we een spannende strijd met 3, met verrassende namen. De Deense Laura Madsen ging lange tijd aan de leiding maar voelde in de halve marathon de hete adem in de nek van olympisch triatlete Lena Meisner en Caroline Pohle. Laura Philipp volgde in de slotfase op meer dan 3 minuten. De 22-jarige Madsen bleef uit de greep van de Duitse triatletes en pakte haar eerste 70.3 Ironman zege uit haar nog zeer prille long distance carriere in 4u09’58. Lena Meisner werd in haar debuut op de halve triatlon knap tweede op 1’46. Caroline Pohle werd derde 2’12. Laura Philipp maakte het Duitse feestje compleet door als 4de te finishen op 3’28.

Debuut van Jelle Wallays met brons in age group

Jelle Wallays in actie in de 70.3 Ironman Valencia (foto: screenshot 3athlon.be)
Jelle Wallays in actie in de 70.3 Ironman Valencia (foto: screenshot 3athlon.be)

Ex-wielerprof Jelle Wallays maakte zondag zijn triatlondebuut in de 70.3 Ironman Valencia. Hij werd knap derde in zijn M35 leeftijdscategorie. Met een zwemtijd van 34’08 moest hij aan een stevige inhaalrace beginnen op de fiets. Opmerkelijk feit: hij zette niet de snelste fietstijd neer in Valencia, maar kwam wel in T2 als tweede van zijn age group. In de halve marathon begon hij aan een tempo van 3’30 per km maar in het tweede deel moest hij dat tempo wat laten zakken. Met een meer dan degelijke halve marathon van 1u23 pakte hij uiteindelijk de derde plaats bij de M35 in 4u15’03 op 17’25 van de Duitser Lars Wichert, vice-wereldkampioen 70.3 Ironman in zijn age group en drievoudig wereldkampioen roeien!