Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Vander Hoogerstraete en Lize Paridaens winnen halve triatlon van Lievegem
Tom Vander Hoogerstraete en Lize Paridaens winnen de halve triatlon van Lievegem (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Tom Vander Hoogerstraete en Lize Paridaens winnen halve triatlon van Lievegem

In de halve triatlon van Lievegem kregen we zondag een absolute walk-over bij de mannen en een indrukwekkende inhaalrace in het lopen bij de vrouwen. SMO-Scott triatleet Tom Vander Hoogerstraete trapte op het vlakke parcours in Lievegem stevige wattages en zette de tegenstand op een onoverbrugbare achterstand. Bij de vrouwen ging thuisatlete Isabel Geerardyn lang aan de leiding, maar de LTTD-Oilservice triatlete Lize Paridaens pakte uit met een indrukwekkende loopproef en pakte haar grootste zege uit haar nog heel prille carriere.

In een wedstrijd zonder uitgesproken topfavorietes ging Isabel Geerardyn na de 1.900 meter zwemmen ruim aan de leiding, met de derde zwemtijd overall overigens. Na de 90 km fietsen had ze 6’30 voorsprong op Lize Paridaens en leek de zege binnen handbereik. Lize Paridaens had echter nog een snelle halve marathon in de benen en liep met een 21 km in 1u28’31 naar een verdiende overwinning. Lize Paridaens won in Lievegem in 4u38’05 met uiteindelijk nog 5’30 voorsprong op Isabel Geerardyn. Karlien Claus werd derde in 4u54’33.

Bij de mannen ging Tom Vander Hoogerstraete samen met Vince Van de Poel aan de leiding in de 1.900 meter zwemmen. Simon De Cuyper volgde op 34 seconden. In de 90 km fietsen sloeg Vander Hoogerstraete een enorme kloof. De SMO-Scott triatleet wisselde met maar liefst 8’40 voorsprong op ploegmaat De Cuyper. In de halve marathon kwam Simon nog wat dichterbij maar het gat was te groot. Tom Vander Hoogerstraete won in 3u56’48 met 4’18 op Simon De Cuyper. Devlin Derudder pakte een mooie derde plaats op 6’24 van de winnaar.

Uitslag halve triatlon Lievegem 2024