Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympische triatlete wint Amerikaans kampioenschap tijdrijden en doet dubbel in Parijs
Triatlete Taylor Knibb en Brandon McNulty zijn de Amerikaanse kampioenen tijdrijden (foto: USA Cycling/Snowy Mountain Photography)
Multisports

Olympische triatlete wint Amerikaans kampioenschap tijdrijden en doet dubbel in Parijs

Taylor Knibb, de enige Amerikaanse triatlete die al zeker is van een olympische kwalificatie in de individuele triatlon in Parijs, heeft woensdag het Amerikaans kampioenschap tijdrijden bij de profs gewonnen in Charleston. Dat deed ze op minder dan 4 dagen na haar knappe tweede plaats in de WTCS triatlon van Yokohama. Met haar tijdritzege kwalificeerde de populaire Amerikaanse triatlete zich meteen voor een tweede individueel nummer op de Olympische Spelen in Parijs. En ze is ook nog in de running voor Team USA in de Mixed Team Relay op de Spelen.

Wat kan Taylor Knibb niet? Alles wat ze aanraakt, lijkt in goud te veranderen, of op zijn minst in zilver. Vorig jaar stal ze de harten van alle triatlonfans door in haar eerste full distance triatlon meteen vierde te worden in het WK Ironman in Hawaii nadat ze lange tijd in tweede positie lag achter een ontketende Lucy Charles. In Tokyo 2020 (of eigenlijk 2021) pakte ze al eens zilver met Team USA in de Mixed Team Relay. In 2021 werd ze ook vice-wereldkampioene op de olympische afstand, na een overwinning in de Grand Final in Edmonton. Nadien combineerde ze de korte afstand met het langere werk, met twee wereldtitels 70.3 Ironman op rij.

Mogelijk drie olympische events voor Knibb

Na haar tweede plaats in de WTCS triatlon van Yokohama afgelopen zaterdag staat ze ook op de tweede plaats in de WK-stand van 2024. Vier dagen later pakte ze uit met een fantastische prestatie in Charleston. Knibb legde de 33,7 km af in 41’54 aan een gemiddelde van 48,2 km/uur. De Trek Factory atlete was 10 seconden sneller dan EF-Education renster Kirsten Faulkner, dit jaar nog winnares van een etappe in de Vuelta Feminina.

Knibb kwalificeerde zich dus voor een tweede event op de Olympische Spelen in Parijs., al kunnen dat er nog drie worden. De olympische tijdrit op de weg vindt op 27 juli plaats, vijf dagen voor de individuele triatlon, waarin ze één van de kandidates is voor een medaille. Vijf dagen later volgt ook nog de Mixed Team Relay triatlon, een discipline waarin ze in Tokio zilver behaalde met Team USA.

Brandon McNulty mag ook naar Parijs

Bij de mannen ging de Amerikaanse titel naar Brandon McNulty. De wielrenner van UAE Team Emirates bleef als enige onder de 38 minuten op de 33,7 km op een vlak parcours met slechts 4 bochten. Hij kwalificeerde zich ook voor Parijs. Met een winnende tijd van 37’42 was hij 58 seconden sneller dan Tyler Stites. Neilson Powless pakte het brons op 1’02.

Uitslag Amerikaans kampioenschap tijdrijden 2024