Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche dan toch in Ironman Lanzarote “Op dit parcours wint altijd de sterkste”
Kenneth Vandendriessche met onder andere Anne Haug (l) bij de persconferentie van de Ironman Lanzarote (foto; Ironman Lanzarote/James Mitchell)
Nieuws

Kenneth Vandendriessche dan toch in Ironman Lanzarote “Op dit parcours wint altijd de sterkste”

De West-Vlaamse triatleet Kenneth Vandendriessche heeft last minute besloten om dit weekend toch aan de start te komen van de Ironman Lanzarote, de triatlon die hij in 2022 won. Aanvankelijk had Kenneth niet het plan om in Lanzarote te racen maar koos hij voor de Ironman Zuid-Afrika als eerste hoofddoel. Door maagproblemen verdween hij daar vroegtijdig uit de wedstrijd. Nu is hij klaar om revanche te nemen. “Mijn ambitie is een podiumplaats en een slot voor het WK Ironman in Hawaii te pakken,” aldus Kenneth.

Wij spraken een ontspannen Kenneth Vandendriessche twee dagen voor de Ironman Lanzarote. Het eiland heeft geen geheimen meer voor de West-Vlaming. Het is een beetje zijn tweede thuis geworden. Hij gaat er vaak op stage en hij won twee jaar geleden de Ironman die als één van de zwaarste ter wereld geldt. En daar is Kenneth het mee eens. “Op dit parcours wint sowieso de sterkste toch altijd,” vertelt Kenneth.

Als we vragen of Lanzarote de wedstrijd wordt om revanche te nemen voor Zuid-Afrika, bevestigt Kenneth. “Ik wil inderdaad de Ironman Zuid-Afrika doorspoelen, door eigenlijk gewoon nu slim te racen. Ik wil deze keer tactisch slimmer racen, hopen dat ik mijn drank niet verlies en de wedstrijd afwerken met een goede marathon. Dan zal de ambitie normaal gezien wel in orde komen.”

Over een nieuwe overwinning zoals in 2022 spreekt Kenneth niet, maar hij is niettemin ambitieus. “Mijn doel is om een podiumplaats te behalen en een slot voor Kona te pakken,” aldus Kenneth. Daarvoor moet de enige Belgische pro in Lanzarote het opnemen tegen een paar sterke tegenstanders, met titelverdediger Arthur Horseau op kop. Ook Cam Wurf is van de partij, die een gedroomd fietsparcours vindt op Lanzarote. In totaal komen 34 mannelijke pro-triatleten aan de start. De vrouwen zijn slechts met negen, daar is Anne Haug de uitgesproken topfavoriete.

Bekijk hier de startlijst van de pro’s bij de Ironman Lanzarote.