Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verkeerde tapijt kost Canada olympisch ticket voor Mixed Team Relay triatlon, bekijk en oordeel zelf
Sophia Howell, linksboven in beeld, loopt over het verkeerde tapijt na de aflossing in de Mixed Team Relay in Huatulco (foto: 3athlon.be screenshot)
Nieuws

Verkeerde tapijt kost Canada olympisch ticket voor Mixed Team Relay triatlon, bekijk en oordeel zelf

Canada leek vrijdag in het Mexicaanse Huatulco op weg naar een rechtstreekse kwalificatie voor de Mixed Team Relay triatlon in Parijs maar een kleine en vooral domme parcoursvergissing koste de Canadezen een ticket voor Parijs. Sophia Howell loste na de eerste leg Brock Hoel af die aan de leiding lag met kleine voorsprong op Noorwegen en Nederland. De Canadese liep vervolgens over het verkeerde tapijt richting swim exit in plaats van de swim start. Ze verloor daarbij eerder terrein dan ze won, maar ze werd wel keihard gediskwalificeerd, wellicht ook omdat er door de parcoursvergissing geen correcte timing meer was van Team Canada. Op de beelden hieronder is de vergissing te zien en dus laten we je graag zelf mee oordelen of de diskwalificatie terecht is of toch wel heel streng? Er stonden kegels, maar het blauwe tapijt liep wel rechtdoor. Lotte Miller en Barbara De Koning volgden ook even het verkeerde traject, maar herstelden zich gelukkig en doken langs de swim start het water in.

Canada heeft nog een waterkans om zich te kwalificeren voor de Mixed Team Relay. Ze hebben met Tyler Mislawchuck en Charles Paquet twee mannen die in de top-32 staan van de olympic ranking. Het was overigens bijzonder dat deze twee sterkhouders er niet bij waren in Huatulco. Bij de vrouwen staat Emy Legault op de 41ste plaats en het is dus aan Dominiki Jamnicky (nu op plaats 62) om dit weekend in de World Cup triatlon van Huatulco en in de laatste WTCS in Cagliari, tevens ook het laatste kwalificatiemoment voor de Spelen, genoeg punten te scoren voor een top-57 plaats.

Of Canada zich zonder diskwalificatie had geplaatst, zal een vraagteken blijven. De ploeg kreeg tijdens de derde leg te horen dat er een DSQ was. Canada lag toen al ruim aan de leiding, samen met Noorwegen. Nadien zakten ze nog terug naar de zesde plaats. Noorwegen won het olympisch kwalificatie-event voor Nederland. Beide landen zijn zeker van een ticket voor de Olympische Spelen.