Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bosporus-brug in Istanbul symbool van uniek Europees en Aziatisch kampioenschap triatlon in 2025
De Bosporusbrug in Istanbul tussen Europa en Azie (foto: Wikimedia/Julia Sumangil)
Nieuws

Bosporus-brug in Istanbul symbool van uniek Europees en Aziatisch kampioenschap triatlon in 2025

Het Europees kampioenschap triatlon wordt in 2025 een historische editie, want Europe Triathlon, de officiële Europese triatlonfederatie, gaat samenwerken met Asia Triathlon om in Istanbul tegelijk de Europese én de Aziatische kampioenschappen triatlon te houden. De Bosporus-brug die in Istanbul letterlijk de verbinding vormt tussen Europa en Azië wordt het symbool van deze unieke kampioenschappen en de wedstrijden zullen vlakbij de brug gehouden worden.

De elite triatleten zullen in 2025 in Istanbul strijden om de Europese en Aziatische titels over de olympische afstand. Ook het EK en Aziatisch kampioenschap bij de paratriatleten staat op het programma. De age groupers kunnen kiezen uit de sprinttriatlon of de olympische afstand, of beiden combineren. Een exacte datum voor het gecombineerde Europees en Aziatisch kampioenschap is nog niet bekend, al wordt het mogelijk eind augustus. Dit jaar staat de Europe Triathlon Cup in Istanbul op 31 augustus op de kalender.

Naast de bekendmaking van Istanbul pakt Europe Triathlon ook uit met het Italiaanse Pamplona als gaststad voor het EK halve triatlon, aquatlon en aquabike in 2025. De Europese jeugdkampioenschappen vinden in 2025 in Kitzbuhel in Oostenrijk plaats.