Meer dan 100 Belgische triatleten halen finish 70.3 Ironman Kraichgau, 8 Belgen op podium
Dirk Baelus (r) winnaar van de M45 categorie op de award ceremony van de 70.3 Ironman Kraichgau (foto: Rene Delbaere)

De 70.3 Ironman Kraichgau is populair bij de Belgische triatleten, met maar liefst 109 Belgen aan de start in de Duitse halve triatlon. In totaal haalden 104 Belgische triatleten de finish, met Bart Aernouts, die vijfde werd bij de pro’s, als snelste. Maar ook onze age group triatleten deden het uitstekend. Gilles Dupon was de beste Belgische age grouper op de 34ste plaats en pakte zilver bij de M30. Julien Déom en Dirk Baelus wonnen beiden hun age group. In totaal stonden er 8 Belgische triatleten op het podium in Kraichgau.

Alweer podium voor Liesbeth Leysen

Liesbeth Leysen pakte de F50 alweer een mooie podiumplaats. De Domo-Scott triatlete werd derde in 4u57’44, niet ver achter de tweede dame. In dezelfde categorie werd Elly Verhoeven knap 4de, al was dat op ruime achterstand van Liesbeth. Bij de F25 werden Martine Peeters zesde en Helene Boels negende. Ook in de F30 categorie hadden we twee Belgische triatletes in de top-10. De voormalige judoka Nica Antonis pakte de zevende plaats en Jana Backers werd tiende.

Julien Déom en Dirk Baelus winnen age group

Met een 36ste plaats overall won Julien Déom de M40 leeftijdscategorie in 4u13’29. Met Robbie Van Cauter op 4, Olivier Esser op 5 en Damien Suray op 10 kleurde de top-10 mooi Belgisch. Dirk Baelus, van 3athlon.be partners Taeru en Innerme, plukte de vruchten van de Taeru triatlonstage in de Ardennen. Hij won overtuigend de M45 categorie met meer dan 10 minuten voorsprong. Dave Helfensteyn werd vijfde bij de M45. Bij de M50 was er ook een vijfde plaats voor Lommelaar Alain Schutjes.

Zilver in de twee oudste leeftijdsgroepen

Adriaen Van Camp finishte als tweede bij de M25 en pakte dus een mooie zilveren medaille. In dezelfde categorie werd Lars Baeyens achtste. Zilver was er ook voor Gilles Dupon bij de M30. Hij finishte op slechts 1’45 van age group winst. Bij de M35 veroverde Jonas Delrue het brons. Tom Paolin werd in dezelfde categorie 10de. Rene Delbaere pakte knap de zilveren medaille bij de M65. Ook Michael Keymolen werd tweede in de M70 categorie.