Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hanne De Vet pakt eerste grote profzege in Spaanse halve triatlon
Hanne De Vet wint de halve triatlon van Zarautz in Spaans Baskenland (foto: Zarauzko Triatloia)
Nieuws

Hanne De Vet pakt eerste grote profzege in Spaanse halve triatlon

Op dezelfde dag als haar Toyo Tires-maatje Marten Van Riel pakte ook Hanne De Vet een mooie overwinning in de Zarauzko Triatloia, haar allereerste grote profzege op de lange afstand. De Zarauzko Triatloia is één van de oudste triatlons van Spanje, die al sinds 1987 wordt georganiseerd. De omstandigheden waren niet gemakkelijk en Vetje kwam zelfs te voet te staan in de regen op een klim van 20% op het lastige parcours in en rond Zarautz, in Spaans Baskenland.

De 2,9 km zwemmen in de open zee tussen Getaria en Zarautz werd extra moeilijk door de sterke stroming. Hanne De Vet zat alvast goed voorin samen met onder andere de Britse Stephanie Clutterbuck en de Spaanse triatletes Helene Alberi, Sofía Aguayo, Judith Corachán en Ainhoa ​​​​Murua. In de 80 km fietsen pakte Vetje ondanks de regen een mooie voorsprong.

Klim van 20 procent in de regen

Hanne De Vet te voet op de steile helling van 20% in Zaraut (foto: Zarautko Triatloia)
Hanne De Vet te voet op de steile helling van 20% in Zarautz (foto: Zarauzko Triatloia)

Een klim met 20% hellingsgraad was één van de scherprechters in het fietsen. Door de regen moest Hanne zelfs afstappen om boven te geraken. Het hield haar echter niet tegen om vol voor de winst te gaan. Alleen Clutterbuck wist de schade nog wat te beperken, maar in de halve marathon hield Hanne mooi stand. Ze won haar allereerste pro-triatlon op de halve afstand voor Stephanie Clutterbuck en Helene Alberdi.

Bij de mannen pakte de Spanjaard Antonio Benito de overwinning in een nieuw parcoursrecord van 3u49’37 voor Carlos Oliver en Fernando Zorrilla.