Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonie Vanhoutte klopt Katrien Verstuyft, Tom Vander Hoogerstraete wint ondanks valpartij 100 triatlon Willebroek
Tom Vander Hoogerstraete wint de 100 triatlon Willebroek voor Brecht Van Vooren en Dennis Laerte (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Jonie Vanhoutte klopt Katrien Verstuyft, Tom Vander Hoogerstraete wint ondanks valpartij 100 triatlon Willebroek

Topfavorieten Tom Vander Hoogerstraete en Jonie Vanhoutte kroonden zich zaterdag tot primus van de Iron Bikes 100 triatlon in Willebroek, maar ze moesten er beiden voor blijven knokken tot in de laatste loopronde. De 100 triatlon staat voor 100 km, ofwel 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen bij elkaar opgeteld. Vander Hoogerstraete leek op weg naar een solo zege maar kwam ten val in de derde fietsronde. Brecht Van Vooren bracht de spanning terug in de wedstrijd. Bij de vrouwen kregen we een duel tussen Jonie Vanhoutte en Katrien Verstuyft in de 18 km lopen.

Een strakke wind blies over de roeivijver van Willebroek, en dat speelde in het voordeel van de technisch betere zwemmers. Sterke zwemmer Hannes Rydant bleef verrassend Jonas De Wachter, Tom Vander Hoogerstraete en Kjel De Hertog voor na 2.000 meter in het neopreen. Maar eens op de fiets schudde Tom aan de boom en kreeg in eerste instantie nog Brecht Van Vooren mee in zijn zog. Die laatste moest na de eerste ronde van vijf de winnaar van vorig jaar laten gaan. Even zag het er nog benard uit voor Vander Hoogerstraete na een stevige valpartij in de derde ronde, maar gelukkig kon hij de race verderzetten.

Van Vooren zag zijn kans en kon weer aansluiten, maar alweer liet Vander Hoogerstraete zijn talent op de fiets zien en nam een voorsprong van 1’ tegen het einde van de 80 km fietsen. In de achtervolging kregen we een grote groep die stelselmatig meer en meer tijd verloor. De belofte Lars van Eeckhout kon nog wegrijden van zijn concurrenten om als derde de wissel in te duiken. De andere achtervolgers kwamen dan al op 9’ van de leider binnen in T2.

Tom kon aanvankelijk zijn voorsprong op Brecht behouden, maar een sanitaire stop van onze leider bracht toch wel spanning in de strijd om winst. Toch kon hij in de laatste ronde zijn winst verzekeren. De tweede plaats was verdiend voor Brecht Van Vooren. Vanuit de achtergrond kon Scott-atleet Dennis Laerte de belofte Lars nog bijbenen en mocht zo als derde mee op het podium.

3MD-duel tussen Vanhoutte en Verstuyft

Winnares Jonie Van Houtte, Katrien Verstuyft en Lize Paridaens aan de finish van de 100 triatlon Willebroek (foto; Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Winnares Jonie Van Houtte, Katrien Verstuyft en Lize Paridaens aan de finish van de 100 triatlon Willebroek (foto; Finishfoto.be/Jim De Sitter)

Bij de dames bleven Martine Peeters en Marleen Van Roessel bij elkaar in de buurt, en pakten zo een bonus van net geen minuut op de grootste favorieten van de race. Tijdens de 80 km fietsen kwamen de hardrijkwaliteiten van Sonja Skevin, Katrien Verstuyft en Jonie Vanhoutte naar boven.

Dit drietal begon samen aan het looponderdeel van 18 km, maar Skevin kon de tandem van 3MD niet bijbenen. Jonie Vanhoutte kon in de laatste loopronde afstand nemen van Katrien Verstuyft, om de winst te pakken op deze Iron Bikes 100 Triatlon. Onze dubbele olympiër Verstuyft verzekerde zich  een minuutje later van de tweede plaats. Lize Paridaens kon dankzij een puik loopnummer de laatste plaats op het podium opeisen en werd derde voor haar ploegmaatje Sonja Skevin en Karlien Claus.

Uitslag 100 triatlon Willebroek