Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opvallend: Anne Haug doet als pro-triatlete mee tussen age groupers in 70.3 Ironman Nice
Anne Haug finisht als pro in de age group only 70.3 Ironman Nice (Foto: Ironman/Getty Images/Pablo Blazquez Dominguez)
Nieuws

Opvallend: Anne Haug doet als pro-triatlete mee tussen age groupers in 70.3 Ironman Nice

De Duitse prof-triatlete Anne Haug was een opvallende finisher in de 70.3 Ironman van Nice, de triatlon over de halve afstand die in het voorprogramma van de volledige Ironman finishte. De , ex-wereldkampioene Ironman en vorig jaar nog tweede in Kona achter Lucy Charles, die zondag de volledige Ironman in Nice won, mocht bij hoge uitzondering van Ironman van start in de age group only race. De Francaise Sandra Huon werd winnares in 4u48’24 maar tien minuten voor haar kwam Anne Haug over de finish. Als training, zo verklaarde ze achteraf.

Anne Haug bereikte na 1.900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen de aankomst op de Promenade des Anglais in 4u38’44. De deelname van Haug, die de wedstrijd gebruikte als voorbereiding op het WK Ironman dat in september in Nice plaatsvindt, is opvallend omdat het professionele atleten eigenlijk niet is toegestaan om bij Age Group wedstrijden van start te gaan. Ironman maakte in dit geval voor Haug een uitzondering. Haug is niet opgenomen in het overall klassement, maar als je op geslacht zoekt, staat Haug wel bovenaan de ranglijst.

“Goeie training voor WK Ironman”

“Het was echt nog wel een zware wedstrijd,” vertelde Anne Haug na de finish. “Ik startte wat achteraan de eerste start wave. Misschien had ik wat eerder moeten starten, want het werd een echte inhaalrace. Op de fiets was het bijzonder zwaar. Ik ben dankbaar dat ik al een deel van het parcours heb leren kennen voor het WK Ironman, om te zien hoe het voelt en vooral dan de afdalingen. Ik ben Ironman dan ook dankbaar dat ik de kans kreeg om hier te racen. Het was belangrijk voor mij om een sterke run te kunnen neerzetten. En ik denk dat ik daar in het lopen in geslaagd ben. Het was echt een hele goeie training in het vooruitzicht van het wereldkampioenschap Ironman,” aldus Anne.