Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische duatleten pakken ondanks pech toch 4 medailles op EK cross-duatlon in Coimbra
Lisa Isebaert met de bronzen medaille op het podium van het EK cross-duatlon (foto: Triatlon Vlaanderen/Niki Devoldere)
Multisports

Belgische duatleten pakken ondanks pech toch 4 medailles op EK cross-duatlon in Coimbra

Dinsdag werd het Europees Multisport Festival van Europe Triathlon in Coimbra verdergezet met het EK cross-duatlon. Pech weerhield de Belgische duatleten van een gouden medaille, Topfavoriet Thibaut De Smet reed lek, zijn broer Nicolas viel uit bij de U23 en Michiel Stockman had problemen met zijn zadel en reed ook nog lek. Maar met zilver voor junior Yannis Devoldere en brons voor U23 Matteo De Smet en elites Lisa Isebaert en Sebastien Carabin is de medaille-oogst toch weer mooi.

Zilver voor Yannis Devoldere

Zilveren medaille voor Yannis Devoldere op het EK crossduatlon in Coimbra (foto: Triatlon Vlaanderen/Niki Devoldere)
Zilveren medaille voor Yannis Devoldere op het EK crossduatlon in Coimbra (foto: Triatlon Vlaanderen/Niki Devoldere)

Vooral Yannis Devoldere was ontroostbaar na afloop. Hij lag met ruime voorsprong aan de leiding toen hij in het fietsen geplaagd werd door krampen, waardoor hij zelfs even moest afstappen en wandelen. Uiteindelijk kon hij nog wel de zilveren medaille wegkapen achter de Italiaan Davide Catalano.

Pech voor Thibaut De Smet

Bij de elites werd er vooral uitgekeken naar Thibaut De Smet, zaterdag nog mee in de kopgroep in het EK duatlon op de weg. De topfavoriet reed echter lek en zag zijn medailledroom in rook opgaan. In de eerste 6,2 km lopen zat hij nochtans goed mee in de mix in een kopgroep met ook Sebastien Carabin en Michiel Stockman. In de 20 km mountainbiken op een technisch parcours kregen Carabin en de Spanjaard Jose Ignacio Galves het gezelschap van de Duitser Fabian Holbach.

Brons voor Sebastien Carabin

Sebastien Carabin met de bronzen medaille op het EK crossduatlon in Coimbra (foto: Triatlon Vlaanderen/Niki Devoldere)
Sebastien Carabin met de bronzen medaille op het EK crossduatlon in Coimbra (foto: Triatlon Vlaanderen/Niki Devoldere)

Na een trage wissel kreeg Carabin het gat niet meer gedicht op Galves en Holbach. De Spanjaard pakte het Europese goud met 10 seconden voorsprong op de Duitser. Sebastien Carabin pakte het brons op 36 seconden. Michiel Stockman werd ondanks een los zadel en een lekke band vijfde en Matteo De Smet zevende, die daarmee de bronzen medaille pakte bij de U23. Jose Ignacio Galves pakte een dubbele Europese titel, want hij was als belofte ook de sterkste elite.

Lisa Isebaert strijdt lang mee voor zilver

Bij de vrouwen was er ook een bronzen medaille voor Lisa Isebaert na een spannende strijd om de tweede plaats. De Zwitserse topfavoriete Anna Zehnder was een maatje te groot in het mountainbiken en pakte met ruim verschil de Europese titel. De sterk lopende Spaanse Marta ging op en over Lisa Isebaert en werd tweede op 42 seconden. Slechts 20 seconden later pakte Lisa Isebaert het brons.

Uitslag EK cross-duatlon Coimbra