Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wind maakt Belgische kampioenschappen jeugdtriatlon bijzonder zwaar in Kinrooi
Alle Belgische kampioenen op het BK jeugdtriatlon in Kinrooi (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Wind maakt Belgische kampioenschappen jeugdtriatlon bijzonder zwaar in Kinrooi

In zowat alle categorieën tekenden bijna alle toppers present voor een spectaculair Belgisch kampioenschap jeugdtriatlon, zaterdag aan het Bastion in Kinrooi. Een groot en sterk deelnemersveld, een prachtige wedstrijdlocatie, een straffe organisatie, een geweldige sfeer, maar vooral en wedstrijdbepalend: de wind, die bijzonder krachtig over het water waaide, maar vooral het fietsen én het lopen bijzonder zwaar maakte. Dit was een BK jeugdtriatlon voor de geschiedenisboeken, met verdiende kampioenen, al was het een paar keer na een intense en spannende strijd. Een overzichtje van alle categorieën:

Millimeterspurt beslist over goud bij Jeugd C

Bij de meisjes Jeugd C kregen we met de Duitse Lili Bell een internationale winnares die vroeger in de Ironkids wedstrijdjes in Kinrooi ook telkens naar de winst liep. Zij speelde niet mee voor het BK en dus was vooral de strijd tussen twee Lentriac ploeggenotes spannend om te volgen. Ella Decoene haalde het en pakte het goud in 22’34 met 8 seconden voorsprong op haar ploegmaatje Maren Vandewiele. De Nederlandse Sarah Maas werd vierde en dus was het brons in het BK voor NLT-atlete Nienke Verbeke. Bij de jongens kregen we een geweldig duel tussen Maxim Vanrietvelde en Tijl Jammaer. Maxim was in een millimeterspurt een haar sneller en pakte het goud voor Tijl. Het brons ging naar Leon Verriest.

Uitslag BK Jeugd C

Laurent Kral en Lia Depret snelste lopers bij Jeugd B

We kregen een nooit gezien scenarion bij de jongens Jeugd B, met vijf koplopers die in de eerste van twee ronden lopen de hele tijd samen bleven. Niemand wou het risico nemen om zich op te blazen op de stukken met wind tegen. In de slotfase bleek TTB’er Laurent Kral de snelste loper. Hij werd Belgisch kampioen in 36’17 met 16 seconden voorsprong op Pieterjan Cornelis. Arcan Vanoverschelde pakte het brons. Bij de meisjes ging Clara Robert samen met Yelena Devolder en de Luxemburgse Eva Krombach in de aanval. In het lopen was het Sharks-triatlete Lia Depret die met een vierde looptijd overall naar de Belgische titel liep voor Clara Robert. Yelena Devolder pakte het brons.

Uitslag BK Jeugd B

Kleine groepjes bij Jeugd A en Junioren

De wind leek nog aan kracht te winnen bij de start van het BK Jeugd A en Junioren, waarin 109 triatleten de strijd met elkaar aangingen. In plaats van de verwachte grote pelotons, kregen we in het lopen kleine groepjes van telkens twee tot vier triatleten. Anton Befayt en Jasper Devos kozen voluit voor de aanval. Anton werd daarvoor beloond met de Belgische titel bij de Jeugd A ook al kwamen er in het lopen nog een aantal sterke junioren terug. Befayt pakte de titel voor Mats Decoene en Jari Stappaerts. Bij de junioren liep Cis Huyghe naar de Belgische titel na een spannend loopduel met Ibe Baelde. Raphaël Michaux snoepte nog het brons af van Jasper Devos.

Lotte Minnebo en Luca Vanderbruggen winnen duels

Bij de meisjes kregen we na het zwemmen vier koploopsters, maar Lotte Minnebo en Mit Wittemans kozen voluit voor de aanval. De twee juniores bleven lang samen tot Mit in de slotronde een aanval forceerde. In het lopen was Lotte duidelijk de snelste. Ze werd Belgisch kampioene met 50″ voorsprong op Mit Wittemans. Marthe Roelans werd vijfde overall en pakte het brons. Bij de jeugd A kregen we een heel spannend duel, dat tot bijna de laatste rechte lijn duurde, tussen Lucie Philippe en Luca Vanderbruggen. Luca werd uiteindelijk Belgisch kampioene met 8 seconden voorsprong op Lucie. Het brons was voor Fanny Collard.

Uitslag BK Jeugd A en Junioren