Geen successen voor elite mannen in Melilla, wel podium bij juniores voor Raf De Dobbelaere
Raf De Dobbelaere als derde op het podium van de Europe Junior Triathlon Cup in Melilla (foto: SMO-Scott RR)

De Europe Triathlon Cup in Melilla heeft dit weekend geen succes opgeleverd bij de elite mannen, maar de derde plaats van junior Raf De Dobbelaere maakte veel goed. Er zal ongetwijfeld ook bij de Belgische mannen flink wat gevloekt geweest zijn toen ze hoorden dat het zwemnummer door de slechte weersomstandigheden veranderd werd naar 2 km lopen. Drie Belgen konden mee met een grote kopgroep en in een lang uitgerekte loopfinale werd Arnaud Mengal met een 15de plaats de beste Belg.

De eerste run van 2 km was te kort om voor echte afscheiding te zorgen. Er werd meteen snel gelopen en vooraan kregen we een ruime kopgroep van 33 triatleten. Van Belgische zijde waren Erwin Vanderplancke, Arnaud Mengal en Jorre Van De Weyer mee. Peter Denteneer en Joris Basslé volgden op een halve minuut. Thomas Guilmot en Tuur Lemmens wisselden op 1’20 van de koplopers.

Alles kwam neer op de laatste 5 km lopen. Daarin was de Franse triatleet Dorian Coninx de snelste. Hij won in Melilla in 47’26 met twee seconden voorsprong op de Brit Barclay Izzard. De Fransman Tom Richard werd derde in 47’44. Arnaud Mengal liep naar de 15de plaats in 48’36 op 1’10 van de winnaar. Erwin Vanderplancke werd 22ste, Jorre Van De Weyer 30ste, Thomas Guilmot 38ste, Joris Basslé 43ste, Peter Denteneer 45ste en Tuur Lemmens 52ste.

Uitslag Europe Triathlon Cup Melilla mannen 2022

Drie Belgische juniores in top-10

Bij de juniores was er voor de Belgen meer vreugde te rapen. SMO-Scott triatleet Raf De Dobbelaere pakte uit met een sterk loopnummer en finishte knap als derde. In de spurt om de tweede plaats moest hij het nipt afleggen tegen de Spaanse atleet Miguel Guzman. Diens landgenoot David Cantero won de wedstrijd in 50’00. Guzman werd tweede op 12 seconden, Raf De Dobbelaere pakte een seconde later het brons. Ook Balte Thijs deed het uitstekend met een mooie vijfde plaats in 50’37. Met Emiel Torfs op 10 hadden we 3 Belgen in de top-3. Pep Delvaux werd 13de, Wout Ghielens 18de en Hartwig De Smedt 30ste. Bij de meisjes junioren pakte Nele Dequae een 11de plaats. Juliette Jannedothee werd 14de. Ook hier kregen we een Spaanse op 1 en 2.